#Mixit cheesecake

Ráno před školou nejčastěji snídám müsli s jogurtem. Částečně proto, že si nic jiného nestíhám přichystat, ale taky mi to chutná. U müsli je pro mě důležité, aby nebylo moc sladké. Zároveň mi ale často chybí kyselost a zajímavé koření. Když přišla možnost namixovat si vlastní müsli, neváhala jsem ani minutu. Můj #UPGRADE MIX je na světě, teda přesněji na Mixit.cz! A to bych nebyla já, kdybych z něj taky něco neupekla - CHEESECAKE. Zkuste to taky! 

mixit_cheesecake6

Suroviny

Na korpus:

Na krém:

  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 5 vajec
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 zakysané smetany
  • 1 vanilkový lusk
  • 500 g krémového sýru (doporučuji Philadelphii nebo Lučinu, případně kombinace obou v poměru 1:1)

Recept

Odvážím si potřebnou dávku müsli z #Upgrade Mixu. V něm najdete růžovou čokoládu, mrazem sušené višně, pomeranče a pistácie, vše jemně okořeněné skořicí a kardamonem. Müsli jemně rozmixuju s rozpuštěným máslem. Směs s pomocí polévkové lžíce vtlačím na dno a do boků dortové formy o průměru 22 cm. Dortovou formu dám na plech vyložený pečicím papírem. Ten tam dávám pro případ, že by z ní vyteklo máslo - zabrání to ušpinění trouby i plechu a ušetří vám to nervy s čištěním. 

Rozmíchám vajíčka s vanilkovým a moučkovým cukrem a přiliju smetanu ke šlehání. Po chvíli míchání přidám 2 zakysané smetany, vanilku z lusku a krémový sýr. Krém naliju na korpus a peču v troubě na 150°C po dobu cca 70 minut.

Aby byl cheesecake opravdu dokonalý, používám pár triků.

  • Při pečení si do spodní části trouby dám plech s vodou. Když máte parní troubu, zapněte si páru.
  • V průběhu pečení troubu nikdy neotvírám.
  • Koláč nechávám vychladnout přímo v troubě - po upečení jen mírně otevřu dvířka. Je to důležité, protože cheesecake po upečení nabyde a při rychlém ochlazení by mohl krém spadnout.
  • Nechám vychladit přes noc v lednici.

Vychlazený cheesecake druhý den dozdobím dle fantazie. Na ten na fotce jsem použila prach z rozmixovaných pistácií, mrazem sušené višně, čerstvé borůvky a jedlé kytky. Výborně se k němu hodí i kopečky zakysané smetany smíchané s vanilkovým cukrem.

Můj tip

Vyplatí se vydržet a nechat cheesecake vychladit přes noc, aby pořádně ztuhl. Máte pak skvělou snídani!

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

#UPGRADE MIX by Kristína

Moji limitovanou edici müsli pro Mixit.cz pod názvem #UPGRADE Mix najdete na mém eshopu nebo přímo na stránkách Mixit.cz

 

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!

Kristina_Nemckova_UPGRADE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení