Počasí už je na grilování jako stvořené. Pokud chcete zabodovat, odstartujte grilovací sezónu s tímto lehkým receptem na ŠŤAVNATÉ KUŘE, který mě napadl při cestě do Indie. Je plný citronové šťávy, která při grilování nesmí chybět a v kombinaci s červenou řepou a cizrnou je prostě skvělý.
Suroviny
Na 4 porce
Kuře
- 3 lžíce bílého jogurtu
- šťáva a kůra ze 2 citronů
- 2 lžíce medu
- olivový olej
- 4 kuřecí stehna
- sůl a pepř
Salát
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžičky sezamového oleje
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička medu
- šťáva a kůra z 1 citronu
- 350 g vařené cizrny v nálevu (plechovka)
- 1 granátové jablko
- 250 g vařené vakuované řepy
- sůl a pepř
- hrst arašídů
- koriandr
Pak choi (zelí)
- 2 pak choi
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- šťáva z 1/2 citronu
Recept
Nejlépe den předem
V misce smíchám bílý jogurt, šťávu a kůru z obou citronů, med a olivový olej. Kuřecí stehna omyju, očistím od zbytků peří a vykostím, ale kůži ponechám. Do připravené marinády vložím osolená a opepřená stehna a nechám marinovat přes noc v ledničce. Díky citronové šťávě bude maso i při grilování šťavnaté a křehké.
V den grilování
Připravím si salát. V míse smíchám arašídové máslo, sezamový olej, olivový olej, med, citronovou kůru a vodu ze sterilované cizrny. Granátové jablko rozříznu na dvě poloviny a lžící bouchám ze všech stran do slupky tak, aby zrnka sama vypadala do mísy. Pak přidám slitou cizrnu. Vařenou řepu nakrájím na měsíčky, promíchám s trochou olivového oleje, osolím, opepřím a griluju ji z obou stran zhruba 1 - 2 minuty. Pak ji přidám do mísy, vše promíchám a dochutím citronovou šťávou, osolím a opepřím.
Gril potřu olivovým olejem a griluju na něm naložená kuřecí stehna. Zelí pak choi rozříznu napůl, potřu olivovým olejem, osolím, opepřím a položím na rozpálený gril a griluju zhruba 2 minuty.
Ugrilovaná kuřecí stehna nakrájená na plátky podávám spolu se salátem, který navíc posypu nahrubo nasekanými arašídy a koriandrem a s ugrilovaným zelím.
Můj tip
Pro mě je u grilování největší výzva, aby mi maso nebo zelenina nepropadly přes mřížku do ohně. Tak si dávejte pozor, aby se vám to taky nestalo.
Dobrou chuť,
vaše Kristína
Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept
Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.
![]() |
@made_by_kristina |
![]() |
Made by Kristina |
Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE
DO E-SHOPURodinná kuchařka #UPGRADE
Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!