#Kuře na citronu s cizrnovým salátem

Počasí už je na grilování jako stvořené. Pokud chcete zabodovat, odstartujte grilovací sezónu s tímto lehkým receptem na ŠŤAVNATÉ  KUŘE, který mě napadl při cestě do Indie. Je plný citronové šťávy, která při grilování nesmí chybět a v kombinaci s červenou řepou a cizrnou je prostě skvělý.

Kika_india-7662_web

Suroviny

Na 4 porce

Kuře

  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • šťáva a kůra ze 2 citronů
  • 2 lžíce medu
  • olivový olej
  • 4 kuřecí stehna
  • sůl a pepř

Salát

  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • šťáva a kůra z 1 citronu
  • 350 g vařené cizrny v nálevu (plechovka)
  • 1 granátové jablko
  • 250 g vařené vakuované řepy
  • sůl a pepř
  • hrst arašídů
  • koriandr

Pak choi (zelí)

  • 2 pak choi
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • šťáva z 1/2 citronu

Recept

Nejlépe den předem

V misce smíchám bílý jogurt, šťávu a kůru z obou citronů, med a olivový olej. Kuřecí stehna omyju, očistím od zbytků peří a vykostím, ale kůži ponechám. Do připravené marinády vložím osolená a opepřená stehna a nechám marinovat přes noc v ledničce. Díky citronové šťávě bude maso i při grilování šťavnaté a křehké. 

V den grilování

Připravím si salát. V míse smíchám arašídové máslo, sezamový olej, olivový olej, med, citronovou kůru a vodu ze sterilované cizrny. Granátové jablko rozříznu na dvě poloviny a lžící bouchám ze všech stran do slupky tak, aby zrnka sama vypadala do mísy. Pak přidám slitou cizrnu. Vařenou řepu nakrájím na měsíčky, promíchám s trochou olivového oleje, osolím, opepřím a griluju ji z obou stran zhruba 1 - 2 minuty. Pak ji přidám do mísy, vše promíchám a dochutím citronovou šťávou, osolím a opepřím. 

Gril potřu olivovým olejem a griluju na něm naložená kuřecí stehna. Zelí pak choi rozříznu napůl, potřu olivovým olejem, osolím, opepřím a položím na rozpálený gril a griluju zhruba 2 minuty. 

Ugrilovaná kuřecí stehna nakrájená na plátky podávám spolu se salátem, který navíc posypu nahrubo nasekanými arašídy a koriandrem a s ugrilovaným zelím.

Můj tip

Pro mě je u grilování největší výzva, aby mi maso nebo zelenina nepropadly přes mřížku do ohně. Tak si dávejte pozor, aby se vám to taky nestalo.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika_sdileni11

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!

Kristina_Nemckova_UPGRADE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení