#Jahodovo-tvarohová bublanina

Kdybyste měli vybrat jeden typicky letní dezert, co by to bylo? Možná byste stejně jako já zvolili JAHODOVO-TVAROHOVOU BUBLANINU. Léto, teplo a ta spousta čerstvého ovoce kolem přímo láká k pečení. Ukážu vám, jak ji dělám já. Takovou pomyslnou třešničkou na dortu (tedy na bublanině) jsou totiž opečené mandličky.

bublanina7

Suroviny

Těsto

  • 4 vajíčka
  • 100 g bílého jogurtu
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 1 kypřící prášek
  • čerstvé ovoce (jahody, rybíz, třešně)
  • 100 g tvarohu
  • vanilkový lusk
  • mandlové lupínky

Na přilepšení

  • čokoládové kousky (jenom někdy je tam přihodím)

Recept

Připravím si 2 mísy. Do první oddělím 4 žloutky a 2 bílky, do druhé odložím stranou 2 bílky. Směs bílků a žloutků v první míse vyšlehám spolu s práškovým a vanilkovým cukrem. Přidám jogurt, olej, mléko a vše promíchám.

Hladkou a mandlovou mouku promíchám spolu s kypřícím práškem a přidám do žloutkové pěny. Vše vyšlehám.

Připravím si menší hluboký plech (rozměr přibližně 30x25 cm), vymažu ho máslem a vysypu hrubou moukou. Pak do něj naliju těsto.

Připravím si malou misku s hrubou nebo mandlovou moukou a omyté ovoce (nejlépe vypeckované), které obalím v mouce z té strany, kterou jej položím na těsto. Tento trik mě naučila babička a díky němu ovoce nepropadne na dno plechu a zůstane hezky vidět.

Ze 2 bílků, které jsem si na začátku odložila stranou, vyšlehám sníh, přidám zrnka pravé vanilky z lusku (nebo přidám vanilkový cukr) a tvaroh. Dochutím cukrem a směs navrstvím lžící na těsto mezi ovoce. Na závěr zasypu mandlovými lupínky a dám péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C na maximálně 30 minut.

Jestli je koláč upečený zjistím špejlí - ke konci pečení (po 25 minutách pečení) zapíchnu špejli do koláče a když se těsto nepřichytí a nelepí, je hotovo.

Můj tip

Bublanina je nejlepší z čerstvého ovoce, můžete ho libovolně kombinovat podle sezóny.

Dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika_sdileni12

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!

Kristina_Nemckova_UPGRADE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení