#České buchty

ČESKÉ BUCHTY s tvarohem, povidly, marmeládou nebo mákem jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Často mě honí mlsná a přesně vím, že mám chuť právě na tyto buchty! Rovnou vám ale řeknu tajemství - ať jich uděláte kolik chcete, vždy to bude málo :-)

České buchty

Suroviny

Zhruba na 20 buchet

  • 250 ml vlažného mléka
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička soli
  • 3 vejce
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 50 ml slunečnicového oleje (+ na potření buchet)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • ¾ kostky droždí (asi 30 g)
  • švestková povidla (nebo tvaroh s rozinkami/mák/marmeládu)

Recept

Ve vlažném mléku rozmíchám cukr (krupicový + vanilkový), přidám sůl, 1 celé vejce, 2 žloutky, máslo a olej. Přisypu polohrubou i hladkou mouku a droždí a asi 15 minut nechám míchat v robotu. Následně nechám vykynout, než těsto zdvojnásobí svůj objem - přibližně 1 hodinu. Je to recept, ve kterém si nedělám kvásek, ale vše promíchám a nechám kynout.

Po vykynutí vyválím na pomoučněné ploše na tloušťku těsta 1 cm a nakrájím čtverečky ve velikosti přibližně 7x7 cm. Doprostřed každého čtverce dám náplň (velkou lžíci povidel, marmeládu nebo namletý mák s povidly nebo tvaroh s rozinkami) a zabalím.

Pekáč vymažu vrstvou oleje. Každou buchtu potřu kolem dokola olejem a položím “spojem” dolů do pekáče.

Nikdy je nepokládám těsně k sobě, nechám každé buchtě prostor (mohou se navzájem dotýkat, ale netlačím je k sobě). Buchty nechám ještě 30 minut dokynout, ideálně na teplém místě.

Nakynuté buchty potřu zbývajícími bílky a peču ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut.

Před podáváním posypu moučkovým cukrem. A už zbývá jen se zakousnout!

Můj tip

Nejlepší buchty dělá moje babička, tedy všechny babičky! A tak její tradiční recept na kynuté těsto, z kterého si můžete připravit hned několik druhů buchet, nechybí ani v naší kuchařce #UPGRADE. Je to vámi nejoblíbenější recept!

Děkuji a dobrou chuť,
vaše Kristína

 

Kika2

Pochlubte se, jak se vám povedl můj recept

Moc mě těší, že vaříte podle mých receptů. Sdílejte vaše výtvory na Instagramu nebo Facebooku a nezapomeňte mě označit! Ty nejlepší z nich budu ráda sdílet zase já.

Logo Instagram @made_by_kristina
Logo Facebook Made by Kristina

Dalších 91 receptů najdete v mé knize #UPGRADE

DO E-SHOPU

Rodinná kuchařka #UPGRADE

Moje kuchařka #UPGRADE je plná tradičních československých receptů, o které se v knize postarala moje babička a jejich inovací, čili mých verzí. Obsahuje tedy celkem 91 receptů a dorazí k vám v dárkovém balení (v bavlněné nákupní tašce a v černé krabičce). Jenom na mém e-shopu si můžete kuchařku vybrat ze 3 jazyků - čeština, slovenština a taky angličtina a nebo si ji zakoupit v cenově zvýhodněném setu se zástěrou nebo receptářem a s dopravou zdarma! A když napíšete do poznámky v objednávce o podpis, ráda vám kuchařku podepíšu. Moc vám děkuji za podporu!

Kristina_Nemckova_UPGRADE

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení