Keramický stojan na pečené kuře
Keramický stojan na pečení kuřete od značky Gusta vám pomůže upéct dokonale propečené a přitom šťavnaté kuře. Stojan je uvnitř dutý a lze jej naplnit marinádou nebo pivem, které se během pečení odpařuje a tím dosáhnete uchování šťavnatosti kuřete.
Rozměr stojanu (v / š): 10,5 x 13,5 cm
Kategorie: | Kuchyňské pomůcky |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.6 kg |
Keramický stojan na kuře
Gusta
Grilováním kuřete postaveném na keramickém stojanu Gusta dosáhnete perfektního propečení masa a uchováte kuře uvnitř dokonale šťavnaté. Dovnitř stojanu můžete nalít tekutinu (pivo, víno, marináda), která se bude odpařovat do kuřete a tím bude maso ještě šťavnatější.
Stojan je možné využít na gril nebo do trouby, když vám to její rozměr dovolí a doporučuji ho postavit na pekáč, kam bude případná mastnota z výpeku odkapávat a neušpiní gril ani troubu.
Keramický stojan Gusta má tyto parametry:
- materiál: keramika (černá)
- výška: 10,5 cm
- šířka podstavce: 13,5 cm
- šířka hrdla: 6,5 cm
- hmotnost: 0,6 kg
Pečené kuře na stojanu
Na grilování na stojanu vám bude stačiť jedno celé kuře, oblíbené pivo a směs oblíbených bylinek. Kuře očistěte, opláchněte studenou vodou a vysušte kuchyňským papírem. Do břišní dutiny nasypte grilovací koření nebo hrst oblíbených bylinek a kuře zvenčí osolte vmasírováním solních krystálků do kůže. Do stojanu nalijte pivo (nebo víno) a kuře opatrně nasaďte na stojan. Stojan s kuřetem postavte na rozehřátý gril nebo vložte do předem předehřáté trouby. Gril přikryjte a pečte kuře přibližně 1 - 1,5 hodiny, až je kůže zlatá a křupavá a maso zcela propečené. Po upečení vytáhnete z grilu (trouby) a nechte před zakrojením chvíli odpočívat přímo na stojanu. Pak jej nakrájejte a podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť.
RADY A TIPY
- Před prvním použitím doporučuji stojan omýt a osušit.
- Lze mýt v myčce na nádobí.
- Vhodné i do mikrovlnky, trouby, na gril.
- Uvnitř stojanu je prostor na nalití marinády, piva nebo vína, které se během grilování kuřete odpařuje a tím udrží kuře šťavnaté.
inspirace na recepty
#Šťavnaté kuře
ŠŤAVNATÉ KUŘE se vám odvděčí za čas, který mu věnujete během příprav. Rovnou upozorňuji, že recept zabere 12 hodin – 6 hodin na naložení do solného roztoku, 3 hodiny na sušení v lednici a 3 hodiny na pečení. Proto doporučuji kuře připravit a naložit o půlnoci a druhý den máte perfektní oběd!
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Značka Gusta patří pod holandskou společnost Kapimex. Založena byla v roce 2010 s vizí vytvářet inspirující a hezké produkty, pro které bude synonymem kvalita a vzhled. Společnost Kapimex patří největší mezinárodní velkoobchody s doplňky pro domácnost. Produkty pod značkou Gusta jsou vytvářeny s vášní pro potřeby dnešních spotřebitelů a patří mezi ně mramorové hmoždíře, dekorační mísy, kuchyňské pomůcky, porcelán a svícny.