Vařečka z olivového dřeva (30 cm)
Kvalitní vařečka z olivového dřeva se vám bude hodit při každém vaření.
Celková délka vařečky je 30 cm.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.25 kg |
Praktická vařečka z olivového dřeva se vám bude hodit při přípravě polévek, omáček i dušených jídel.Dobře se drží v ruce a její zaoblený tvar nepoškozuje povrch pánve.
Vařečka je základ kuchyňské výbavy a určitě by neměla chybět při žádném vaření.
Každý kus je originál a vzniknul z ručně opracovaného olivového dřeva. Když si koupíte dva kusy, nemusí být stejné zbarvením ani tvarem.
Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se dřevěné vařečce během přepravy k vám něco stalo.
Více o dřevěné vařečce:
Materiál: | 100% masivní přírodní olivovník |
Celková délka: | 30 cm |
Barva: | přírodní |
Více o olivovém dřevě:
Olivovník pochází z Asie, i když ho dnes můžeme vidět ve středozemních oblastech Evropy stále častěji. Je to dlouhověký strom, roste i několik stovek let. Od vysazení trvá minimálně 40 let, než dosáhne dostatečné velikosti, aby mohl plodit olivy. Je pokácen teprve když plodit přestane, a to obvykle ve stáří kolem 350-600 let. Nejstarší olivovník pochází z Kréty a jeho stáří se odhaduje na několik tisíc let. Strom má v průměru 4,67 m a jeho obvod měří 12,5 m. Tento strom byl v roce 1997 prohlášen za národní památku.
Olivové dřevo je vysoce ceněno odborníky a je považováno za jedno z nejlepších na světě. Je velmi odolné, má antibakteriální vlastnosti a originální barvu. Má vysokou tvrdost, nádhernou kresbu, mimořádnou odolnost proti oděru a regenerační schopnosti.
Jak pečovat o vařečku z olivového dřeva?
- Po doručení doporučuji opláchnout, osušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
- Příležitostně (jednou měsíčně) ji znovu ošetřete olivovým olejem.
- Ihned po použití ji opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
- Nevystavujte vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
Jakou dobrotu si s vařečkou uvaříte jako první?
Koukněte na oblíbené recepty!
#Thajské kari
Pokud bych měla jmenovat nejlepší jídlo, které dělá můj táta, tak by to 100% bylo právě KARI. Když před několika lety navštívil Thajsko, vrátil se a zkoušel uvařit doma kari podobné tomu, co ochutnal tam. Po několika pokusech si to vyšperkoval a dělá nám ho pokaždé, když nám chce udělat radost (nebo spíš sobě).
#Vánoční bramborový salát
Je tisíc způsobů jak se dělá BRAMBOROVÝ SALÁT. Každá rodina má ten svůj tradiční a dokonce i stejný recept chutná všude jinak. A to je dobře! Podělím se s vámi o ten náš recept na tradiční bramborový salát.
"Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přenazváním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku, receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařské knihy #UPGRADE a také na moje webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobena kolekce #UPGRADE, za kvalitou které pevně stojím a sama v kuchyni nebo v životě používám."