Rösle digitální teploměr se 2 senzory

Nerezový teploměr s digitálním displayem a 2 senzory od značky Rösle má teplotní rozsah od -20°C až do +250°C (-4°F do +482°F) a používá se na změření teploty uvnitř suroviny (masa, těsta) a samotného grilu / trouby. Poslouží vám při grilování, uzení, vaření, ale i pečení například makronek. Je to ideální pomocník, pokud vaše domácí přístroje nemají ukazatel teploty uvnitř suroviny. Teploměr je dodáván včetně baterií.

Velikost teploměru: 14,5 x 4,5 cm, délka jehly 12 cm.

Skladem
Značka: Rösle
1 295 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.2 kg

Kuchařský digitální nerezový teploměr od Rösle má 2 měřící senzory:

  • jeden senzor je umístěn na konci 1 m dlouhého kabelu a je vhodný pro kontinuální měření teploty připravovaného pokrmu. Termosonda sa umístí do masa a po celou dobu pečení je možné sledovat, zda je teplota uvnitř masa v doporučeném rozmezí
  • druhý senzor měří teplotu trouby a grilu

V paměti digitálního teploměru je přednastavena ideální teplota pro 5 druhů masa: hovězí, vepřové, telecí, drůbež, skopové a 4 způsoby propečení (very rare, rare, medium, well done). Při dosažení optimální teploty propečení zvoleného masa vás teploměr upozorní akustickým signálem. Lze využít i manuální nastavení požadované teploty. V teploměru je integrován i časovač.

Na zadní straně teploměru je magnet pro praktické umístění teploměru přímo na vaši troubu či gril a podstavec na postavení teploměru.

Po použití sondu a kabel otřete pouze vlhkým hadříkem. Jelikož displej je elektronická část neměl by v žádném případě přijít do kontaktu s tekutinou. Jakýkoli typ vlhkosti může vést k poruchám nebo poškození přístroje. V žádném případě přístroj nemyjte v myčce.


Vlastnosti teploměru:

  • teplotní rozsah od -20°C do +250°C (-4°F do +482°F)
  • Digitální display, který se snadno ovládá
  • Přednastaveny hodnoty teplot pro hovězí maso, telecí, vepřové, jehněčí a drůbež
  • Je samožřejmostí, že se dá nastavit měření požadované teploty i ručně (nepoužít přednastavené hodnoty)
  • Integrovaný časovač
  • Délka kabelu k sondě 1 m
  • 2 senzory - měření teploty masa nejlépe v jeho středu a měření okolní teploty (trouby / grilu)
  • Použití v troubě i na grilu
  • Displej nabízí výběr z těcho jazyků: angličtina, francouzština a němčina
  • v zadní části integrovaný magnet a podstavec
  • Nerezová ocel 18/10
  • Typ baterie: CR 2032 (2 ks, součástí balení)

Pár důvodů, proč mít po ruce kuchařský teploměr:

Pečení nebo grilování masa

Kdykoliv si nebudete jistí stupněm propečení masa a budete chtít dosáhnout konkrétní úpravy steaku, tak vám teploměr pomůže. Doporučuji měřit jen jednou, maximálně dvakrát, aby z masa neunikla šťáva. Nezapomeňte, že si každé maso musí po upečení "odpočinout".

Cukrařina

Chystáte se na makronky, pravou čokoládovou polevu nebo čokoládové pralinky? Bez teploměru je neuděláte, to mi věřte!

Pošírování

Teplota tekutiny, ve které se pokrm pošíruje, se musí pohybovat mezi 80 - 90 °C.

Pasterizace mléka

Máte-li čerstvé mléko přímo z farmy, je důležité ho převařit a tím pasterizovat před konzumací. Teplota varu pro pasterizaci je 72 °C po dobu 15 - 17 minut. Mléko varem nad 100 °C ztrácí své původní vlastnosti a tím se ochudíte o ten luxus, že máte čerstvé mléko.

Při výrobě sýru nebo jogurtu Rozhodnete-li si doma vyrobit domácí sýr, musíte mléko před zpracováním zahřát na určitou teplotu. Teploměr je důležitý také při přípravě domácího jogurtu.
Napěnění mléka do cappucina Ideální pěnu na cappucino získáte ohřátím mléka na teplotu kolem 65 °C. Baristé používají speciální teploměr, ale pro domácí použití vám postačí i tento kuchyňský. 
 

Teploměr se vám bude skvěle hodit i při přípravě cukrového rozvaru do těsta na makronky, nebo při přípravě bylinkového oleje. Proto v každém receptu, kde je teploměr zapotřebí, uvádím přesné hodnoty na měření a doporučuji jejich dodržení v postupu. 

Více o kuchařském teploměru:

Materiál:

nerez, plast

Displej:

digitální displej

Napájení:

2x CR 2032 baterie

(jsou součástí balení)

Rozměry: délka: 145 mm
šířka: 45 mm
Délka vpichovací jehly: 120 mm
Stupnice měření: po 0,1 °C
Teplotní rozsah: od -20°C do +250°C 
Jednotka měření: °C / F
Váha teploměru: 200 g
Barva: stříbrná 
 

Inspirace na recepty, u kterých se vám teploměr bude hodit:

Pro inspiraci, jak využít teploměr při vaření, přikladám recepty. Stačí kliknout na obrázek a recept se vám zobrazí.

makronky-made-by-kristina

#Makronky

MAKRONKY mohou být pěkný oříšek. Těsto vám neodpustí jedinou chybičku a když pak vyndáváte plech plný popraskaných makronek, je vám líto celé té energie. Proto v tomto receptu dodržuji vše krok po kroku. Pojďte si je zkusit taky a nebuďte smutní, když se napoprvé nepovedou!

wellington2

#Wellington

WELLINGTON více proslavil a zpropagoval nejznámější porotce soutěže MasterChef, Gordon Ramsay. Je to sváteční jídlo složené z drahých surovin, jako je pravá hovězí svíčková, nebo jako v tomto receptu srnčí hřbet, houby a parmská šunka. Jméno receptu je po Arthurovi Wellesleymu, prvnímu vévodovi z Wellingtonu. Recept není jednoduchý a chce to trochu více zručnosti a času na přípravu.


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Rösle je výrobce kuchyňských doplňků se sídlem v malém bavorském městě Marktoberdorf v Německu. Společnost Rösle, kterou původně založil v roce 1888 Karl Theodor Rösle jako výrobce průmyslových střešních krytin, se před druhou světovou válkou rozšířila na výrobu kuchyňské náčiní. Při výrobě kuchařských pomůcek je používána výhradně nerezová ocel 18/10, která je hygienická, pachově i chuťově neutrální a odolná. Výrobky Rösle jsou praktické a velmi funkční. Estetickou stránkou podtrhují vytříbenost funkce a kvality, díky ktere získali mnohá prestižní ocenění v oblasti designu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení