Rösle digitální kuchyňský teploměr

Digitální teploměr s podsvíceným displayem od značky Rösle změří teplotu ve stupních Celsia nebo Farenheita a to v rozmězí -45 °C až 200 °C (-49 °F až +392 °F). Měří během velice krátké doby (5 - 10 sekund) a poslouží jako skvělá pomůcka při pečení, smažení, přípravě čaje nebo servírování vína. Osobně ho používám pri měření rozvaru na makronky.

Velikost teploměru: 22 cm, délka jehly 12 cm

Skladem
Značka: Rösle
1 195 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.08 kg

Rösle teploměr

Digitální kuchyňský teploměr

Rösle

Kuchařský digitální nerezový teploměr s podsvíceným displejem od značky Rösle je jednoduchý na ovládání a měří v rozmězí od -45 °C až 200 °C (-49 °F až +392 °F). Teplotu lze tedy měřit jak ve stupních Celsia, tak v stupnici Farenheita. Stupnice měření po 0,1 °C. Během krátké chvilky (5 - 10 sekund) změří vnitřní teplotu masa, těsta, dětského jídla, čaje, vína a oleje. Použití je velice jednoduché, stačí do středu suroviny zapíchnout teploměr a chvíli počkat na teplotní ukazovatel na displeji. 

Rösle digitální teploměr s podsvíceným displayem přesně a rychle změří teplotu při pečení, smažení, fritování, přípravě čaje, dětského jídla či servírování vína nebo mléčné pěny.

  • se závěsným očkem pro koncept otevřené kuchyně
  • celý vyroben z masivní 18/10 nerezové oceli
  • napájen běžnými bateriemi (dvě baterie 1,5 V typ LR44 or AG13)

Kvalitní kuchyňský teploměr Rösle má tyto parametry:

Celková délka teploměru: 22 cm
Délka rukojeti: 10 cm
Délka vpichovací jehly: 12 cm
Materiál: nerezová ocel (barva stříbrná)
Hmotnost: 80 g

Rösle teploměr

Celonerezový teploměr Rösle

  • teplotní rozsah od -45 °C až 200 °C (-49 °F až +392 °F).
  • možnost nastavit měření ve stupních Celsia nebo Fahrenhait
  • digitální display s červeným podsvícením a ukazovatelem se třemi číslicemi, který se snadno ovládá
  • vysoká přesnost měření během 5 až 10 vteřin
  • široké využití při vaření nebo pečení
  • lze pověsit za praktické závěsné očko
  • celý vyroben z masivní 18/10 nerezové oceli
  • typ baterie: dvě baterie 1,5 V typ LR44 or AG13)

Rösle teploměr

Proč mít po ruce kuchyňský teploměr?

Pečení nebo grilování masa

Kdykoliv si nebudete jistí stupněm propečení masa a budete chtít dosáhnout konkrétní úpravy steaku, tak vám teploměr pomůže. Doporučuji měřit jen jednou, maximálně dvakrát, aby z masa neunikla šťáva. Nezapomeňte, že si každé maso musí po upečení "odpočinout".

Cukrařina

Chystáte se na makronky, pravou čokoládovou polevu nebo čokoládové pralinky? Bez teploměru je neuděláte, to mi věřte!

Pošírování

Teplota tekutiny, ve které se pokrm pošíruje, se musí pohybovat mezi 80 - 90 °C.

Pasterizace mléka

Máte-li čerstvé mléko přímo z farmy, je důležité ho převařit a tím pasterizovat před konzumací. Teplota varu pro pasterizaci je 72 °C po dobu 15 - 17 minut. Mléko varem nad 100 °C ztrácí své původní vlastnosti a tím se ochudíte o ten luxus, že máte čerstvé mléko.

Při výrobě sýru nebo jogurtu

Rozhodnete-li si doma vyrobit domácí sýr, musíte mléko před zpracováním zahřát na určitou teplotu. Teploměr je důležitý také při přípravě domácího jogurtu.

Bylinkový olej

Při přípravě domácího bylinkového oleje jej nesmíte přepálit a ideální teplota je okolo 75 °C.

Napěnění mléka do cappucina

Ideální pěnu na cappucino získáte ohřátím mléka na teplotu kolem 65 °C. Baristé používají speciální teploměr, ale pro domácí použití vám postačí i tento kuchyňský. 

Rösle teploměr

RADY A TIPY

  • Po použití teploměr otřete pouze vlhkým hadříkem.
  • Displej teploměru je elektronická část a proto by neměla v žádném případě přijít do kontaktu s tekutinou.
  • Jakýkoli typ vlhkosti může vést k poruchám nebo poškození přístroje.
  • V žádném případě přístroj nemyjte v myčce.

Makronky

inspirace na recepty

#Makronky

Je několik druhů makronek, a každý má jiný recept a postup. Jeden recept na makronky už mezi mými recepty najdete, tyto Italian Meringeu Macarons jsem se naučila ve škole Le Cordon Bleu, kde právě studuji. Rozhodně vám doporučuji dodržovat recept dle pokynů (nebo videoreceptu), makronky vám žádné pochybení neodpustí.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Rösle je výrobce kuchyňských doplňků se sídlem v malém bavorském městě Marktoberdorf v Německu. Společnost Rösle, kterou původně založil v roce 1888 Karl Theodor Rösle jako výrobce průmyslových střešních krytin, se před druhou světovou válkou rozšířila na výrobu kuchyňské náčiní. Při výrobě kuchařských pomůcek je používána výhradně nerezová ocel 18/10, která je hygienická, pachově i chuťově neutrální a odolná. Výrobky Rösle jsou praktické a velmi funkční. Estetickou stránkou podtrhuje prvotřídní funkčnost a kvalita, díky které získali mnohá prestižní ocenění v oblasti designu.

Zpět do obchodu