Rösle digitální kuchyňský teploměr

Digitální teploměr s podsvíceným displayem od značky Rösle změří teplotu ve stupních Celsia nebo Farenheita a to v rozmězí -45 °C až 200 °C (-49 °F až +392 °F). Měří během velice krátké doby (5 - 10 sekund) a poslouží jako skvělá pomůcka při pečení, smažení, přípravě čaje nebo servírování vína. Osobně ho používám pri měření rozvaru na makronky. 

Velikost teploměru: 22 cm, délka jehly 12 cm.

Skladem
Značka: Rösle
995 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.08 kg

Kuchařský digitální nerezový teploměr s podsvíceným displejem od značky Rösle je jednoduchý na ovládání a měří v rozmězí od -45 °C až 200 °C (-49 °F až +392 °F). Během chvilky (5 - 10 sekund) změří vnitřní teplotu masa, těsta, dětského jídla, čaje, vína a oleje. Použití je velice jednoduché, stačí do středu suroviny zapíchnout teploměr a chvíli počkat na teplotní ukazovatel na displeji. 

Rösle digitální teploměr s podsvíceným displayem přesně změří teplotu ve stupních Celsia nebo Farenheita a to v rozmězí -40 °C až 200 °C. Pro rychlé (během 5 - 10 sekund) a přesné změření teploty při pečení, smažení, přípravě čaje či servírování vína.

  • nerezová ocel 18/10
  • vhodné k zavěšení
  • podsvícený digitální display
  • teplotní rozsah –40 °C až +200 °C
  • celková délka 22 cm, délka rukojeti 10 cm

Slouží k rychlému měření teplot, např. při pečení a fritování, přípravě dětského jídla, ale také při podávání vína, čaje, mléčné pěny atd.

se závěsným očkem pro koncept otevřené kuchyně
celý vyroben z masivní 18/10 nerezové oceli
napájen běžnými bateriemi (dvě baterie 1,5 V typ LR44 or AG13)

Po použití teploměr otřete pouze vlhkým hadříkem. Jelikož displej je elektronická část neměl by v žádném případě přijít do kontaktu s tekutinou. Jakýkoli typ vlhkosti může vést k poruchám nebo poškození přístroje. V žádném případě přístroj nemyjte v myčce.


Vlastnosti teploměru:

  • teplotní rozsah od -45 °C až 200 °C (-49 °F až +392 °F).
  • možnost nastavit měření ve stupních Celsia nebo Fahrenhait
  • digitální display s červeným podsvícením a ukazovatelem se třemi číslicemi, který se snadno ovládá
  • vysoká přesnost měření během 5 až 10 vteřin
  • široké využití při vaření nebo pečení
  • lze pověsit za praktické závěsné očko
  • celý vyroben z masivní 18/10 nerezové oceli
  • typ baterie: dvě baterie 1,5 V typ LR44 or AG13)

Pár důvodů, proč mít po ruce kuchařský teploměr:

Pečení nebo grilování masa

Kdykoliv si nebudete jistí stupněm propečení masa a budete chtít dosáhnout konkrétní úpravy steaku, tak vám teploměr pomůže. Doporučuji měřit jen jednou, maximálně dvakrát, aby z masa neunikla šťáva. Nezapomeňte, že si každé maso musí po upečení "odpočinout".

Cukrařina

Chystáte se na makronky, pravou čokoládovou polevu nebo čokoládové pralinky? Bez teploměru je neuděláte, to mi věřte!

Pošírování

Teplota tekutiny, ve které se pokrm pošíruje, se musí pohybovat mezi 80 - 90 °C.

Pasterizace mléka

Máte-li čerstvé mléko přímo z farmy, je důležité ho převařit a tím pasterizovat před konzumací. Teplota varu pro pasterizaci je 72 °C po dobu 15 - 17 minut. Mléko varem nad 100 °C ztrácí své původní vlastnosti a tím se ochudíte o ten luxus, že máte čerstvé mléko.

Při výrobě sýru nebo jogurtu Rozhodnete-li si doma vyrobit domácí sýr, musíte mléko před zpracováním zahřát na určitou teplotu. Teploměr je důležitý také při přípravě domácího jogurtu.
Napěnění mléka do cappucina Ideální pěnu na cappucino získáte ohřátím mléka na teplotu kolem 65 °C. Baristé používají speciální teploměr, ale pro domácí použití vám postačí i tento kuchyňský. 
 

Teploměr se vám bude skvěle hodit i při přípravě cukrového rozvaru do těsta na makronky, nebo při přípravě bylinkového oleje. Proto v každém receptu, kde je teploměr zapotřebí, uvádím přesné hodnoty na měření a doporučuji jejich dodržení v postupu. 

Více o kuchařském teploměru:

Materiál:

nerez

Displej:

digitální displej

Napájení:

2x 1,5 V typ LR44 nebo AG13

Rozměry: délka: 220 mm
Délka vpichovací jehly: 120 mm
Stupnice měření: po 0,1 °C
Teplotní rozsah: od -45°C do +200°C 
Jednotka měření: °C / F
Váha teploměru: 80 g
Barva: stříbrná 
 

Inspirace na recepty, u kterých se vám teploměr bude hodit:

Pro inspiraci, jak využít teploměr při vaření, přikladám recepty. Stačí kliknout na obrázek a recept se vám zobrazí.

makronky-made-by-kristina

#Makronky

MAKRONKY mohou být pěkný oříšek. Těsto vám neodpustí jedinou chybičku a když pak vyndáváte plech plný popraskaných makronek, je vám líto celé té energie. Proto v tomto receptu dodržuji vše krok po kroku. Pojďte si je zkusit taky a nebuďte smutní, když se napoprvé nepovedou!

wellington2

#Wellington

WELLINGTON více proslavil a zpropagoval nejznámější porotce soutěže MasterChef, Gordon Ramsay. Je to sváteční jídlo složené z drahých surovin, jako je pravá hovězí svíčková, nebo jako v tomto receptu srnčí hřbet, houby a parmská šunka. Jméno receptu je po Arthurovi Wellesleymu, prvnímu vévodovi z Wellingtonu. Recept není jednoduchý a chce to trochu více zručnosti a času na přípravu.


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Rösle je výrobce kuchyňských doplňků se sídlem v malém bavorském městě Marktoberdorf v Německu. Společnost Rösle, kterou původně založil v roce 1888 Karl Theodor Rösle jako výrobce průmyslových střešních krytin, se před druhou světovou válkou rozšířila na výrobu kuchyňské náčiní. Při výrobě kuchařských pomůcek je používána výhradně nerezová ocel 18/10, která je hygienická, pachově i chuťově neutrální a odolná. Výrobky Rösle jsou praktické a velmi funkční. Estetickou stránkou podtrhují vytříbenost funkce a kvality, díky ktere získali mnohá prestižní ocenění v oblasti designu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení