Nerezový dortový ráfek - kruh (různe průměry)
Dortový ráfek z nerezu s výškou 2 cm využijete při pečení koláčů, dortů nebo jiných dezertů.
V balení je 1 ks a na výběr je z více velikostí průměru.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Nerezový kulatý dortový ráfek je vhodný na přípravu pečených i nepečených dortů a dezertů. Stačí ho podložit alobalem nebo pečicím papírem a naplnit těstem či hmotou. Dortový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus dortu, přesně vyřezat horní okraj těsta kolem ráfku a následně dort ozdobit. Na výběr jsou různé průměry ráfku, výška všech je 2 cm. Okraje jsou zahnuté.
Před pečením si postavte nerezový kruh na pečicí papír nebo alobal, kterým vyložíte plech na pečení a jemně kolem ráfku papír/alobal obtočte a těsto nalijte do formy. Když připravujete tart či koláč, tak si těsto předem vyválíte, přenesete do ráfku a zbylé přečnívající části kolem horní hrany ráfku opatrně odříznete. Zkušenější mohou ráfek postavit přímo na silikonovou podložku SILPAT nebo Air Mat.
Ráfek je nerezový a je možné ho mýt v myčce na nádobí.
Tento kruh využívám při pečení základního korpusu na dezert nebo tartalety. Naučila jsem se ho používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a stal se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji ho při pečení použít v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení AirMat. Ta zabezpečí správné propečení i zespodu.
Více o kruhovém dortovém ráfku:
Materiál: |
nerez |
Počet kusů v balení: |
1 |
Na výběr průměr kruhu: |
Ø 10 cm Ø 24 cm Ø 28 cm |
Výška kruhu: | 2 cm |
Vyrobeno: | EU (Itálie) |
Inspirace na recepty pro použití dortového kruhu:
Pro inspiraci, jak využít dortový ráfek, přikládám recepty. Stačí kliknout na obrázek a recept se vám zobrazí.
#Pistáciový tart s hruškami
PISTÁCIOVÝ TART S HRUŠKOU, jehož základní vrstvu tvoří křehké těsto pâte sablée, pistáciový pečený krém, ganache z bílé čokolády a vanilkové hrušky. Ve francouzštině slovo “sablée” znamená písek a těsto ho svou konzistenci před přidáním vajíčka připomíná.
#Americký pie
Ráda vzpomínám na to, jak jsem na rok odjela do Ameriky, studovala tam na střední škole a bydlela u své hostitelské rodiny. A právě ta moc dobře věděla, jak ráda peču. Proto mě vzali na kurz pečení toho pravého amerického koláče (AMERICAN PIE). Recept je jednoduchý a za chvíli se díky němu i vy přenesete za velkou louži!
Od nádobí, kuchyňského náčiní, nožů, pekařských předmětů až po nástroje pro každý druh přípravy. Italská značka Paderno, založena roku 1925, nabízí kompletní výběr pro profesionální i domácí kuchyně. Na začátku se pod jménem „Alluminio Paderno“ specializovala na nádobí pro domácnost, než se rozhodla zaměřit se na svět profesionálního vaření. S téměř 100letou historií a silnou celosvětovou přítomností je Paderno prvotřídní volbou pro profesionály v sektoru cateringu.
Italská skupina Sambonet Paderno Industrie S.p.A. rozšířila portfolio svých značek Sambonet, Paderno, Arthur Krupp o další jména v porcelánovém sektoru jako Rosenthal, Thomas, Hutschenreuther, Arzberg a nyní hraje vedoucí roli ve výrobě vysoce kvalitních předmětů pro vaření a pečení.