Nerezový děrovaný dortový ráfek - (více průměrů)

Dortový děrovaný ráfek z nerezu s výškou 2 cm využijete při pečení tartů, koláčů, dortů nebo jiných dezertů. Díky děrovaní se těsto v ráfku propeče i z bočních stran.

V balení je 1 ks a na výběr více rozměrů.

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: Paderno
355 Kč / ks 455 Kč / ks od 355 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Rozměr formy: Ø 21 cm
Materiál: nerezová ocel

Nerezová forma na tart

Nerezový děrovaný ráfek na tart

Děrovaný nerezový kulatý dortový ráfek je vhodný na přípravu pečených i nepečených dortů a dezertů. Stačí ho postavit na pečící podložku a naplnit těstem či hmotou. Dortový ráfek umožní přesně vytvarovat korpus dortu, přesně vyřezat horní okraj těsta kolem ráfku a následně v něm dort upéct. Průměr ráfku je 21 cm a výška 2 cm. Okraje jsou děrované, co zabezpečí rovnoměrné propečení bočních stran.

Před pečením si postavte nerezový kruh na pečicí papír nebo alobal, kterým vyložíte plech na pečení a jemně kolem ráfku papír/alobal obtočte a těsto nalijte do formy. Když připravujete tart či koláč, kde si těsto předem vyválíte, přenesete do ráfku a zbylé přečnívající části kolem horní hrany ráfku opatrně odříznete, použite si silikonovou podložku SILPAT nebo Air Mat.

Tento děrovaný kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty.

Ráfek je nerezový a je možné ho mýt v myčce na nádobí. 

Průměr ráfku na výběr: 19, 21 nebo 23 cm
Výška: 2 cm
Materiál: nerezová ocel
Vyrobeno: Itálie

Nerezová forma na tart

forma na tart

Tento kruh využívám při pečení základního korpusu na tarty nebo tartalety. Naučila jsem se ho používat během studia na škole Le Cordon Bleu v Londýně a stal se mým pomocníkem při pečení. Doporučuji ho při pečení použít v kombinaci se speciální perforovanou silikonovou podložkou na pečení Air Mat. Ta stejně jako performace na ráfku díky své struktuře zabezpečí správné propečení koláče i zespodu.

Forma na tart

RADY A TIPY

  • Při práci s ráfkem doporučuji pracovat s vychlazeným těstem. Lépe se bude tvarovat a nepotrhá se.
  • Těsto rozválejte mezi dvěmi pečícími papíry, aby se vám nepřilepilo k podložce.
  • Připravte si plech vyložený pečící podložkou (doporučuji Air Mat), do středu kterého položte ráfek.
  • Před plněním formy sundejte z těsta vrchní vrstvu papíru, opatrně přeneste do ráfku a odstraňte i druhou vrstvu papíru.
  • Prsty přitlačte těsto kolem stran až dolů a dávejte pozor, aby se dostalo i do rohů k podložce.
  • Zbylé okraje kolem formy ořízněte malým ostrým nožem a opět dejte do lednice vychladit.
  • Ihned po upečení a vytažení z trouby oddělte tart od formy pomocí tenkého nože a nechte vystydnout.

Pistáciový tart s hruškou

inspirace na recepty

#pistáciový tart s hruškou

Základní vrstvu tartu tvoří křehké těsto pâte sablée a vrstvy krému. Pro dokonalé propečení korpusu i pečeného pistáciového krému doporučuji použít děrovaný ráfek na tarty. Kombinace pistácie a vanilkové hrušky vás mile překvapí. Vyzkoušejte si upéct tento recept, stačí kliknout na fotku tartu.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

5
5x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 9.9.2022
Dobrý den, prozatím jsem jej nepoužila, ale věřím, že se mi s ráfkem bude pracovat skvěle.

Od nádobí, kuchyňského náčiní, nožů, pekařských předmětů až po nástroje pro každý druh přípravy. Italská značka Paderno, založena roku 1925, nabízí kompletní výběr pro profesionální i domácí kuchyně. Na začátku se pod jménem „Alluminio Paderno“ specializovala na nádobí pro domácnost, než se rozhodla zaměřit se na svět profesionálního vaření. S téměř 100letou historií a silnou celosvětovou přítomností je Paderno prvotřídní volbou pro profesionály v sektoru cateringu.

Italská skupina Sambonet Paderno Industrie S.p.A. rozšířila portfolio svých značek Sambonet, Paderno, Arthur Krupp o další jména v porcelánovém sektoru jako Rosenthal, Thomas, Hutschenreuther, Arzberg a nyní hraje vedoucí roli ve výrobě vysoce kvalitních předmětů pro vaření a pečení.

Zpět do obchodu