Mašlovačka - štětec na pečení (více rozměrů)
Praktická mašlovačka je velmi užitečnou pomůckou do každé kuchyně. Rukojeť je z bukového dřeva a hlava štětce z koňské žíně.
Na výběr ze dvou velikostí šířky štětce: menší 3 cm a větší 4 cm.
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Praktická dřevěná mašlovačka z bukového dřeva se vám bude hodit téměř při každém pečení, když budete potřebovat potřít těsto vajíčkem. Já osobně raději používám tento dřevěný štětec, protože silikonový štětec není tak precizní.
Plochý tvar štětce dobře pasuje do ruky. Je vyroben z bukového dřeva, na povrchu jemně broušeného, štětiny jsou z koňské žíně.
Použít ho můžete běžně při vaření, pečení, při potírání moučníků a koláčů - například štrúdl vajíčkem.
Více o mašlovačce:
Materiál: |
|
Rukojeť: bukové dřevo Štětiny: koňská žíně |
Rozměr: | malý |
Šířka štětce: 3 cm Délka s rukojetí: 18,5 cm |
velký |
Šířka štětce: 4 cm Délka s rukojetí: 19 cm |
Více o bukovém dřevě:
Buk patří mezi nejznámější listnatý strom v našich končinách, ale jeho největší výskyt je v Asii. Jeho dřevo je tvrdé, málo pružné a poměrně pevné. Barvu má světle hnědou až narůžovělou a pařením získá tmavší barvu. Je stejnorodé a husté. Bukové dřevo se používá zejména v nábytkářství a poslavila jej židle známa jako „thonetka“ z ohýbaného bukového dřeva. Skvěle hoří a má dobrou výhřevnost.
Jak pečovat o mašlovačku?
- Po doručení doporučuji opláchnout, usušit.
- Ihned po každém použití ji opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
- Nevystavujte vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
Inspirace
Pro inspiraci, jak naložit s mašlovačkou, přikladám recepty a ukázku servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.
#Wellington
WELLINGTON více proslavil a zpropagoval nejznámější porotce soutěže MasterChef, Gordon Ramsay. On sám si prý v restauraci nejčastěji objednává právě Wellington a podle něj hodnotí úroveň kuchaře. Proto tento recept prosadil i ve světové soutěži MasterChef. Je to sváteční jídlo složené z drahých surovin, jako je pravá hovězí svíčková, nebo jako v tomto receptu srnčí hřbet, houby a parmská šunka. Podle první zmínky o tomto receptu z 19.století se používaly i foie gras. Jméno receptu je po Arthurovi Wellesleymu, prvnímu vévodovi z Wellingtonu. Recept není jednoduchý a chce to trochu více zručnosti a času na přípravu.
"Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přenazváním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku, receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařské knihy #UPGRADE a také na moje webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobena kolekce #UPGRADE, za kvalitou které pevně stojím a sama v kuchyni nebo v životě používám."