Mašlovačka - štětec na pečení (více rozměrů)

Praktická mašlovačka je velmi užitečnou pomůckou do každé kuchyně. Rukojeť je z bukového dřeva a hlava štětce z koňské žíně.

Na výběr ze dvou velikostí šířky štětce: menší 3 cm a větší 4 cm.

Varianta
Skladem
45 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky

Mašlovačka - štětec na pečení

Dřevěná mašlovačka - štětec na pečení

štětec na potírání

Praktická dřevěná mašlovačka z bukového dřeva se vám bude hodit téměř při každém pečení, když budete potřebovat potřít těsto vajíčkem. Já osobně raději používám tento dřevěný štětec, protože silikonový štětec není tak precizní.

Plochý tvar štětce dobře pasuje do ruky. Je vyroben z bukového dřeva, na povrchu jemně broušeného, štětiny jsou z koňské žíně. Použít ho můžete běžně při vaření, pečení, při potírání moučníků a koláčů -  například štrúdl vajíčkem.

Praktická pomůcka pro vykrajování koleček z těsta.

Dřevěná mašlovačka z bukového dřeva je na výběr z těchto rozměrů:

  • malá, šířka štětce 3 cm, délka 18,5 cm
  • velká, šířka štětce 4 cm, délka 19 cm

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Mašlovačka - štětec na pečení

bukové dřevo

Buk patří mezi nejznámější listnatý strom v našich končinách, ale jeho největší výskyt je v Asii. Jeho dřevo je tvrdé, málo pružné a poměrně pevné. Barvu má světle hnědou až narůžovělou a pařením získá tmavší barvu. Je stejnorodé a husté. Bukové dřevo se používá zejména v nábytkářství a poslavila jej židle známa jako „thonetka“ z ohýbaného bukového dřeva. Skvěle hoří a má dobrou výhřevnost.

 

Mašlovačka - štětec na pečení

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout a usušit.
  • Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Wellington

inspirace na recepty

#wellington

WELLINGTON více proslavil a zpropagoval nejznámější porotce soutěže MasterChef, Gordon Ramsay. On sám si prý v restauraci nejčastěji objednává právě Wellington a podle něj hodnotí úroveň kuchaře. Proto tento recept prosadil i ve světové soutěži MasterChef. Je to sváteční jídlo složené z drahých surovin, jako je pravá hovězí svíčková, nebo jako v tomto receptu srnčí hřbet, houby a parmská šunka. Podle první zmínky o tomto receptu z 19.století se používaly i foie gras. Jméno receptu je po Arthurovi Wellesleymu, prvnímu vévodovi z Wellingtonu. Recept není jednoduchý a chce to trochu více zručnosti a času na přípravu.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

‚‚Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přejmenováním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku – receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do kuchařské knihy #UPGRADE a také na webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobená kolekce #UPGRADE, za jejíž kvalitou pevně stojím a sama v kuchyni i v životě používám.’’

Kristína Nemčková