Mašlovačka - štětec na pečení kulatý (více rozměrů)

Praktická mašlovačka s kulatou rukojetí je velmi užitečnou pomůckou do každé kuchyně. Kulatá rukojeť je z bukového dřeva a hlava štětce z koňské žíně.

Na výběr ze dvou velikostí - délek: menší 14 cm a větší 19 cm.

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
35 Kč / ks 45 Kč / ks od 35 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky

Mašlovačka - štětec na pečení

Kulatá mašlovačka - štětec na pečení

s dřevěnou rukojetí

Praktická dřevěná mašlovačka z bukového dřeva se vám bude hodit téměř při každém pečení, když budete potřebovat potřít těsto vajíčkem. Díky svému kulatému tvaru krásně pasuje do ruky a dobře se s ním v kuchyni pracuje. Já osobně raději používám dřevěný štětec, protože silikonový štětec není tak precizní.

Mašlovačka je vyrobena z bukového dřeva, na povrchu jemně broušeného a štětiny jsou z koňské žíně. Použít ji můžete běžně při vaření, pečení, zejména při potírání moučníků a koláčů -  například jako štrúdl vajíčkem.

Praktická pomůcka pro potírání.

Dřevěná mašlovačka z bukového dřeva je na výběr z těchto rozměrů:

  • malá, průměr štětce 1,5 cm, délka 14 cm, váha 11 g
  • velká, průměr štětce 1,8 cm, délka 19 cm, váha 24 g

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Mašlovačka - štětec na pečení

bukové dřevo

Buk patří mezi nejznámější listnatý strom v našich končinách, ale jeho největší výskyt je v Asii. Jeho dřevo je tvrdé, málo pružné a poměrně pevné. Barvu má světle hnědou až narůžovělou a pařením získá tmavší barvu. Je stejnorodé a husté. Bukové dřevo se používá zejména v nábytkářství a poslavila jej židle známa jako „thonetka“ z ohýbaného bukového dřeva.

 

Mašlovačka - štětec na pečení

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout a usušit.
  • Po každém použití ihned opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Wellington

inspirace na recepty

#wellington

WELLINGTON více proslavil a zpropagoval nejznámější porotce soutěže MasterChef, Gordon Ramsay. On sám si prý v restauraci nejčastěji objednává právě Wellington a podle něj hodnotí úroveň kuchaře. Proto tento recept prosadil i ve světové soutěži MasterChef. Je to sváteční jídlo složené z drahých surovin, jako je pravá hovězí svíčková, nebo jako v tomto receptu srnčí hřbet, houby a parmská šunka. Podle první zmínky o tomto receptu z 19.století se používaly i foie gras. Jméno receptu je po Arthurovi Wellesleymu, prvnímu vévodovi z Wellingtonu. Recept není jednoduchý a chce to trochu více zručnosti a času na přípravu.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

‚‚Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přejmenováním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku – receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do kuchařské knihy #UPGRADE a také na webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobená kolekce #UPGRADE, za jejíž kvalitou pevně stojím a sama v kuchyni i v životě používám.’’

Kristína Nemčková

Zpět do obchodu