Kruhové vykrajovátko na koblihy (Ø 5,5 cm)

Vykrajovač ozubených koleček s dřevěnou rukojetí je praktickou pomůckou při přípravě těstovin (pirohů nebo raviol), ale skvěle se hodí i na pohodlné vykrojení koblížků. Praktická rukojeť vám zajistí čistou práci bez ušpinění rukou od těsta a přesné tvary jídla vypadají při servírování lépe!

Průměr vykrojeného kolečka je 5,5 cm.

Skladem
95 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg

Vykrajovátko na koblihy

Kruhové vykrajovátko

na těsto (na koblihy)

Praktické ozubené kolečko s dřevěnou rukojetí na vykrajování koleček z těsta při přípravě koblih nebo plněných těstovin (raviol). Dřevěná rukojeť z bambusu se dobře drží, nezařezává se do dlaně a udrží vaše ruce čisté od těsta a mouky.

Ozubené kovové kolečko pomůže lépe vykrojí požadovaný tvar z těsta a taky pomocí zoubků se dají přitlačit dvě kolečka těsta k sobě. Třeba u koblih si rozdělte nakynuté těsto na dvě půlky, vyválejte a na první rozválenou polovinu dejte kopečky marmelády, přikryjte druhou rozválenou polovinou těsta a ozubeným tvořítkem vykrájejte koblihy, které necháte ještě chvíli kynout. Zoubky vykrajovače těsto spojí a marmeláda tak při smažení nevytéká. Stejně tak můžete postupovat při přípravě plněných těstovin.

Praktická pomůcka pro vykrajování koleček z těsta.

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Vykrajovátko na koblihy

Vykrajovátko má tyto parametry:

Průměr kolečka: 5,5 cm
Vnější průměr: 6 cm
Výška: 10 cm
Materiál: nerez (vykrajovací kolečko), bambus (rukojeť)

Vykrajovátko na koblihy

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout a usušit.
  • Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Koblihy

inspirace na recepty

#koblihy

Koblihy se dle tradice připravují během masopustu (fašank). Je to období od Tří králu až do Velikonoc, ale můžete si udělat kdykoliv během roku. Nebojte se kynutého těsta, je mnohem jednodušší než se může na první pohled zdát. Pozor si dejte jenom během smažení, aby kobliha zůstala nadýchaná, zlatavá a důležité je získat světlý proužek kolem celého obvodu. Tento recept najdete i v moji kuchařce #UPGRADE.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 12.11.2021
Používám často, nejen na koblihy. Nemáte ještě větší průměr?
Zpět do obchodu