Hmoždíř z olivového dřeva (Ø 13 cm)

Nádherný hmoždíř z olivového dřeva se vám bude hodit na každé rozmělnění koření. Je velmi pevný a odolný, nebude problém s drcením.

Rozměr hmoždíře: Ø13 cm a výška 6,5 cm.

Skladem
495 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.7 kg

Dřevěný hmoždíř

Hmoždíř na koření nebo pesto

z olivového dřeva

Praktický hmoždíř s paličkou z olivového dřeva je skvělým pomocníkem při vaření a přirozenou cestou vám pomůže nadrtit koření, loupané ořechy, bylinkové pesto nebo kari pastu. Je velmi pevný a odolný, díky čemuž můžete rozdrtit téměř všechny přísady. Při drcení koření v hmoždíři získáte mnohem intenzivnější chuť koření.

Hmoždíře jsou použivány po tisíce let a i přes technologický pokrok je hmoždíř stále jedním z nejlepších kuchyňských pomocníků, který naplno rozvine chuť a vůni čerstvě drceného koření či bylinek. 

Je ručně vyroben z olivového dřeva a každý kus je originál. Během doby používání mění olivové dřevo barvu a níže najdete pár tipů jak barvu dřeva oživit.

Dřevo se hodí do každého interiéru a oživí i každé stolování!

Dřevěný hmoždíř má tyto parametry:

Vnější průměr: 13 cm
Vnitřní průměr: 7,5 cm
Výška: 6,5 cm
Materiál: 100% masivní přírodní olivovník

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Dřevěný hmoždíř

Olivové dřevo

Olivovník pochází z Asie, i když ho dnes můžeme vidět ve středozemních oblastech Evropy stále častěji. Je to dlouhověký strom, roste i několik set let. Od vysazení trvá minimálně 40 let, než dosáhne dostatečné velikosti, aby mohl plodit olivy. Je pokácet teprve, když plodit přestane, a to obvykle ve stáří kolem 350-600 let. Nejstarší olivovník pochází z Kréty a jeho stáří se odhaduje na několik tisíc let. Strom má v průměru 4,67 m a jeho obvod měří 12,5 m. Tento strom byl v roce 1997 prohlášen za národní památku.

Olivové dřevo je vysoce ceněno odborníky a je považováno za jedno z nejlepších na světě. Je velmi odolné, má antibakteriální vlastnosti a originální barvu. Má vysokou tvrdost, nádhernou kresbu, mimořádnou odolnost proti oděru a regenerační schopnosti.

Dřevěný hmoždíř

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem. 
  • Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Krevetové ravioly

inspirace na recepty

#krevetové ravioly

RAVIOLY (taštičky) PLNĚNÉ KREVETOVOU PĚNOU budou chutnat každému a jejich příprava není nic komplikovaného. Hodí se k obědu i k večeři. Tento recept mi připomíná vaření s mojí mámou v soutěži MasterChef, kde jsme je společně uvařily. Podle reakcí porotců všem chutnaly :)

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.6.2022
děkuji za radu s olivovým olejem, dřevo opravdu hodně prokouklo ❤️
5
Avatar autora | 11.3.2022
Je opravdu hezký, mám ho na lince.

‚‚Moje vlastní značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, přejmenováním mého profilu na sociálních sítích, který předtím nesl název Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku – receptu jsem dodala logo a černé pozadí a z toho vychází minimalistický design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do kuchařské knihy #UPGRADE a také na webové stránky, které pravidelně doplňuji o recepty a doporučené pomůcky do kuchyně. Pod značkou Made by Kristína vznikla i originální, na míru a lokálně vyrobená kolekce #UPGRADE, za jejíž kvalitou pevně stojím a sama v kuchyni i v životě používám.’’

Kristína Nemčková

Zpět do obchodu