Silikonová forma na čokoládu - srdíčka (85ml)
Profesionální silikonová cukrářská forma na výrobu čokoládové tabulky s objemem 85 ml od italské značky Silikomart. Forma s reliéfem srdíček vytvoří unikátní tabulku čokolády, ze které vytvoříte vlastní originální dárek.
Velikost čokoládové tabulky: 15,5 x 7,6 x 0,85 cm
Kategorie: | Pomůcky do kuchyně |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.3 kg |
Materiál: | silikon |
Rozměr formy: | 21 x 11 cm |
Rozměr tabulky: | 15,5 x 7,6 x 0,85 cm |
Vyrobeno: | EU (Itálie) |
Cukrářská forma na čokoládu
Silikomart
Silikonová forma na výrobu čokoládové tabulky s objemem 85 ml je od světoznámé italské značky Silikomart (u cukrářů nejboblíbenější výrobce silikonových pomůcek).
Odolnost silikonu vůči teplotě je v rozmezí -40 °C až po 230 °C a formu lze použít do mrazáku, mikrovlnné nebo pečící trouby.
Forma je vyrobena z vysoce kvalitního 100% potravinářského silikonu, což zaručuje bezproblémový účinek, nezávadnost, krátkou dobu výroby a snadné skladování. Jedná se o formu určenou jak pro profesionální cukráře (cukrárny, kavárny, pražírny, cateringové společnosti), tak i domácí kuchtíky.
Níže najdete kroky, jak postupovat při výrobě vlastní čokolády :)
Vlastní čokoládová tabulka může být skvělý a originální dárek!
Materiál: potravinářský silikon
Rozměr čokoládové tabulky: 15,5 x 7,6 x 0,85 cm
Rozměr formy: 21 x 11 cm
Vyrobeno: EU (Itálie)
Vlastní tabulka čokolády za 30 minut
Love Choco Bar
- kvalitní materiál - potravinářský silikon
- design - srdíčka
- univerzální použití i v domácích podmínkách cukrářskeho tvoření
- rozměr hotové čokoládové tabulky 15,5 x 7,6 cm (objem 85 ml)
- garance odolnosti teploty je od -40 °C do +230 °C
- je vhodná do mrazničky, ledničky, trouby i konvektomatu
- protiskluzová a nepřilnavá
- po použití stačí opláchnout saponátem a vodou a nechat vysušit
- vyrobeno v EU (Itálie)
Jednoduché použití
Použítí formy je jednoduché a stačí dodržet pár kroků pro lepší výsledek:
- před použítím musí být forma dokonale vysušená a zbavená veškeré mastnoty. Pro tento účel se doporučuje omýt formu čistícím prostředkem na nádobí a dokonale ji vysušit.
- pro snadnější vyjmutí hotového výrobku z formy se používájí speciální potravinářské leštící prostředky, ale já je nikdy neměla po ruce a čokoládu jsme bez problému z formy vždy dostala
- čokoláda se tzv. temperuje, aby získala ve finále lesk i hezkou barvu. Doporučuji na roztopení čokolády použít kuchyňský teploměr a dodržet základních kroků temperování čokolády
- formu si položte na rovnou podložku, třeba desku na krájení a po naplnění čokoládou s podložkou pár krát zaklepejte o pracovní plochu, abyste odstranili vzduchové bubliny z čokolády ve formě
- na vyhlazení čokolády na celou plochu formy lze použít měkkou kuchářskou kartu (stěrku)
- čokoládu lze dozdobit oříšky, sušeným ovocem, kořením ...
- nechte chvíli vystydnout při pokojové teplotě a pak formu vložte do lednice na přibližně 20 - 30 minut
- díky měkkému silikonovému materiálu se tabulka čokolády velice jednoduše z formy sejme
- doporučuji zabalit do průsvitné tvrdé fólie a vytvořit tak z čokolády vlastní originální dárek
RADY A TIPY
- Při práci s podložkou se vyvarujte ostrým předmětům (poškození formy se projeví na čokoládě!).
- Formu po použití umyjte saponátem a teplou vodou a osušte (nepoužívejte drátěnku).
- Lze mýt i v myčce na nádobí.
- Nikdy nepoužívejte a nepokládejte formu na přímy oheň, varní desku nebo plotýnku.
inspirace na recepty
#profiterolky
V originálu Chou à la crème, z francouzštiny "malá výhra" nebo "dárek", je typický malý francouzský dezert z odpalovaného těsta plněný sladkou náplní, žloutkovým krémem, pralinkovou pastou, šlehačkou nebo zmrzlinou. Recept jsem rozdělila na jednotlivé komponenty a můžete je využít i po částech. Třeba z odpalovaného těsta vytvoříte klasické větrníky a recept na základní žloutkový krém, Creme Mousseline, se vám bude hodit i při pečení dortů nebo jiných dezertů.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Silikomart je italská společnost se sídlem u Benátek, která se již mnoho let věnuje především výrobě silikonových forem a potřeb pro pekařství a cukrářství, ale i pro výrobu zmrzliny.
Společnost ve svých laboratořích a vývojových střediscích neustále inovuje sortiment a přichází nejen s novými tvary, ale i technickými a materiálovými řešeními. Její silikonové formy jsou vyráběny nejmodernějšími technologiemi a vyznačují se skutečně jedinečnou maximální kvalitou.