Fabini WOK pánev z vícevrstvého nerezu s poklicí Lucca (více rozměrů)

Hluboká pánev WOK z vícevrstvé nerezové oceli s poklicí z kolekce Lucca od české značky Fabini ocení profesionální, ale i amatérský kuchař. Je vyrobena z jednoho kusu vícevrstvé kartáčované nerezové oceli, která zaručuje rovnoměrný rozvod tepla až po okraje. Pánev je vybavena s dostatečně dlouhou ergonomickou rukojetí a součástí pánve je nerezová poklice.

Je vhodná na všechny typy vařičů včetně pečení v troubě. Na výběr více rozměrů (průměrů).

Jedná se o opravdu kvalitní zboží, které bych nerada nechala "cestovat" v balíku sem a tam a tak při tomto výrobku není umožněna forma dobírky.

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: Fabini
3 495 Kč / ks 4 295 Kč / ks od 3 495 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 25 let

FABINI pánev WOK Lucca

FABINI pánev WOK Lucca

WOK pánev z vícevrstvé nerezové oceli

FABINI

Pánev WOK z kolekce Lucca od výrobce FABINI je vyrobena z jednoho kusu vícevrstvé kartáčované nerezové oceli silné 2,5 mm. Ta zajistí rychlý a rovnoměrný rozvod tepla až po okraje pánve a tím se při vaření nebo pečení dokonale rozvinou všechny chutě připravovaného pokrmu a taky se ušetří energie na nahřání. Součástí pánve je 1 mm silná a bytelná nerezová poklice.

Nerezová pánev WOK je vhodná pro přípravu všech asijských pokrmů, soté, zeleniny včetně pokrmů zapékaných v troubě. Využití je opravdu široké a její kvality oceníte při prudkém restování zeleniny a masa na minimálním množství tuku. Po přikrytí nerezovou poklicí se z pánve rázem stane parní hrnec, který uvnitř udrží teplo, vaří na minimální výkon a ušetří tím čas a energie.

Dostatečně dlouhá nerezová rukojeť má ergonomicky tvar a komfortně se s ní, díky výčnělkům padnoucím do ruky ze spodní strany, manipuluje během vaření. Je skvěle izolovaná a tak při běžném vaření nepálí. Povrch pánve je kartáčovaný, tj matný, odolný proti poškrábání. Z vnitřní strany nechybí objemová měrka. Okraje pánve jsou prohnuty tak, aby se z ní pohodlně přelévalo. Kolekce Lucca od Fabini se vyznačuje nadčasovým a přitom jednoduchým designem.

Nádobí Fabini je vhodné pro všechny typy vařiče včetně indukce, do trouby i do myčky. Přestože je nádobí opravdu masivní a těžší než běžně dostupné nerezové nádobí, snadno se uskladňuje. Jednotlivé kusy jsou stohovatelné nebo je lze pověsit na rukojeť. Kvalitu výrobků Fabini ocení každý kuchař, který hledá to nejlepší nádobí s dlouhou životností a tento výrobek z nerezu mu vydrží celý život i další generace. O tom svědčí výrobcem poskytováná záruka 25 let.

 

FABINI pánev WOK Lucca

FABINI pánev WOK Lucca

Proč kupovat WOK pánev?

Kónický a kruhový tvar pánve WOK pochází z Číny a v Asii je to nejběžnější kuchyňská pomůcka, která nechybí ve všech domácnostech a v profesionálních kuchyních. Na woku se pokrmy připravují metodou stir-fry, což by se dalo volně přeložit jako "míchej a smaž". Při této metodě vaření jsou ingredience smažené v malém množství velice horkého oleje při neustálém míchání. 

Pánev wok díky svému dokonalému tvaru vede teplo od zdroje tepla (plamene) po celé své ploše včetně bočních stěn. Tím opéká suroviny nakrájené na malé kousky velice rychle a uchová jejich chuť i živiny. Výslední pokrm, kterému stačí krátká doba smažení, působí a chutná lehce a svěže.

Opravdu se na wok pánvi používá mnohem méně oleje než na běžné pánvi. V pánvi se dají pokrmy smažit (bez poklice) i vařit, či dusit (s poklicí). Stačí jen vhodně poklici použít. 

Základní pravidla při práci s wok pánvi:

  • wok pánev se musí nechat rozpálit na vysokou teplotu. Surovina se tak za krátkou dobu smažení zatáhne, zvenčí bude křupavá a uvnitř šťavnatá.
  • suroviny připravované ve wok pánvi by se měly předem pokrájet na nudličky nebo malé kousky
  • do woku se nalije jenom malé množství oleje s vysokým kouřovým bodem (kupříkladu řepkový olej)
  • smažené suroviny se wok pánvi neustále míchají dlouhou oběračkou nebo se s wok pánvi pohybuje (krouží) tak, aby se ingredience samy promíchávaly. Tím se rovnoměrně opečou.
  • jakmile začne ze smažených surovin vytékat šťáva na dno pánve, znamená to, že nebyla správně rozpálena.

Nejlepší ohřev pod wok pánev je bezesporu plynový vařič, tedy přímý oheň, ale skvěle funguje i s indukci. Nerezovou pánev od Fabini je možné použít pro všechny typy vařičů, včetně zapékání v troubě.

FABINI wok pánev Lucca

Nerezová WOK pánev s poklicí (Ø 26 cm)

Nerezová pánev WOK s průměrem 26 cm je ideální velikost pánve pro přípravu 2 - 3 porcí jídla. Má tepelně izolovanou rukojeť, za kterou je pánev možné pověsit.

  • průměr pánve: Ø 26 cm
  • průměr dna: Ø 13 cm
  • šířka pánve s úchyty: 48,5 cm
  • výška: 9 cm
  • výška s úchyty: 13 cm
  • hmotnost bez poklice: 1470 g
  • hmotnost s poklicí: 2040 g

Je opatřen ergonomicky navrženou, tepelně izolovanou rukojetí a praktickým protilehlým nýtovaným úchytem. Okraje jsou vychýlené pro snadné přelévání tekutiny.

Složení materiálu:

  • vysoce kvalitní nerezová ocel 18/10 jako opláštění (dlouhá životnost),
  • hliník jako vnitřní vrstva (jádro), pro rychlý rozvod a stálou teplotu.

Nerezové nádobí Fabini je důkladně baleno každé v samostatně v kartónové krabici s výřezy, aby nedošlo k jeho posunu a tím k poškození během manipulace nebo přepravy k vám.

FABINI wok pánev Lucca

Nerezová WOK pánev s poklicí (Ø 30 cm)

Nerezová pánev WOK s průměrem 30 cm je vhodná pro profesionální kuchyně nebo přípravu více porcí jídla (4 - 5). Má tepelně izolovanou rukojeť, za kterou je pánev možné pověsit a na protilehlé straně je nerezový uchýt. Ten pomůže pánev zvednout bez přelití obsahu.

  • průměr pánve: Ø 30 cm
  • průměr dna: Ø 15 cm
  • šířka hrnce s úchyty: 57 cm
  • výška: 9 cm
  • výška s úchyty: 18 cm
  • hmotnost bez poklice: 2003 g
  • hmotnost s poklicí: 2737 g

Složení materiálu:

  • vysoce kvalitní nerezová ocel 18/10 jako opláštění (dlouhá životnost),
  • hliník jako vnitřní vrstva (jádro), pro rychlý rozvod a stálou teplotu.

Nerezové nádobí Fabini je důkladně baleno každé v samostatně v kartónové krabici s výřezy, aby nedošlo k jeho posunu a tím k poškození během manipulace nebo přepravy k vám.

FABINI wok pánev Lucca

Nerezová poklice součástí WOK pánve

Součástí hrnce je univerzální nerezová poklice, použitelná na jakékoliv nádobí od Fabini se stejným průměrem. Na běžné smažení ve wok pánvi není poklice zapotřebí. Jakmile se do ingrediencí přidá tekutina, nastává fáze dušení a v tomto stádiu vaření už poklice je vhodná. Jídlo se díky poklici uvaří rychleji a to ušetří čas a energii.

Poklice:

  • Ø 26 cm, výška 47 mm, hmotnost 513 g
  • Ø 30 cm, výška 47 mm, hmotnost 660 g

Poklice je vyrobena ze 1 mm silného nerezu s izolovanou rukojetí ...., které zvládne vysoké teploty. Má nýtovaný úchop, který se časem neuvolňuje jako šroubované. Lemování, obvod poklice, je z 2 mm silné nerezové oceli třídy 304 s tou nejvyšší odolností. Na poklici nechybí ani malý nerezový otvor pro odvod páry během vaření.

FABINI wok pánev Lucca

PŘEDEHŘÁTÍ NEREZOVÉHO NÁDOBÍ JE KLÍČOVÉ

Správné předehřátí je při nerezovém nádobí opravdu nejdůležitější. Díky správnému nahřátí se doba opékání skrátí a sníží se riziko připálení suroviny a docílí se rozvinutí perfektní chuti a skvělé vůně.

Rendlík by se měl ideálně rozpálit na teplotu 140 - 165 °C a až tehdy začít restovat potraviny otřené od vlhkosti (vody).

Když si nejste jistí, věnujte pár vteřin vodnímu "mercury ball" testu. Do nahřátého rendlíku nalijte opatrně lžíci vody a když se:

  • voda rozpadne do více menších kapek znamená to, že rendlík je příliš horký,
  • voda ihned odpaří, nádobí je nedostatočně zahřáté,
  • projeví se Leideinfrostův efekt, což znamená, že se voda propojí do jedné větší kompaktní kapky a v tomto případě je nádobí správně nahřáté.

FABINI wok pánev Lucca

FABINI wok pánev Lucca

Jak dosáhnout u nerezu nepřilnavosti?

Nádobí stačí vypálit

Díky použité vysoce kvalitní oceli a optimálnímu rozvodu tepla i nádobí bez speciální povrchové úpravy během pár minut proměníte vypálením na nepřilnavé. Navíc nehrozí nenávratné poničení a nepřilnavost kdykoliv obnovíte. Proto není důvod na obavy z nerezové pánve. Je skvělá na přípravu steaku a stačí dodržet pár rad, které vám zaručí delší životnost a taky vás odmění na výsledném jídle.

  • Před použití doporučuji nerezové nádobí vypálit. Stačí ho očistit, nalít do něj 3 lžíce rostlinného oleje, nejlépe řepkového, který má vyšší bod zakouření. Olej po nádobí vymažte po celé ploše včetně bočních stěn a nechte zahřívat na sporáku na středním stupni, nebo v troubě na 180 °C. Když se začne z nádobí kouřit, stáhnete ho ze sporáku (nebo vyndejte z trouby) a nechte pánev/hrnec vychladnout. Pak ho zbavte přebytečného tuku a můžete se pustit do vaření. Vypálením nádobí docílíte, že se vyplní všechny póry nebo škrábance, které jsou důvodem připalování a plocha nádobí se stane nepřilnavou. Tento proces u nerezového nádobí opakujujte vždy před jejich použitím, zejména před přípravou masa (steaků).
  • Vždy si nechte na pánvi nejdřív předehřát tuk a až pak vkládejte jednotlivé ingredience. Nikdy nevypalujte nerezové nádobí nasucho.
  • Steak (maso) se ze strany pečení sám od pánve uvolní až v momentě, když je udělaný. Je tedy normální, že se na začátku pečení k pečící ploše přilepí. Nikdy jej na sílu neoddělujte od dna nádobí, ani neotáčejte. Sám se od nádobí uvolní, což není kouzlo, ale chemická reakce.
  • Při používání nerezového nádobí využívejte 2/3 úrovně teploty vašeho sporáku. Díky nerezovému plášti z jednoho kusu se rovnoměrně rozloží teplo nejenom na dně ale i po stranách a to vaření/pečení urychlí a ušetří energii. Nádobí zbytečně nevystavujte vysokým teplotám. 

FABINI wok pánev Lucca

Teplo

K dokonalému rozpálení nerezového nádobí stačí střední stupeň vařiče. Teplota se přidává postupně, až na tu ideální a nedoporučuje se používat maximální výkon. Díky skvělému vedení tepla vícevrstvého nerezu by pak vnitřní teplota nádobí byla obrovská a hrozí zkrácení životnosti.

Tuk

Nerezové nádobí se nikdy nezahřívá prázdné. Olej nebo jiný tuk se bez obav může přidat i do studeného nádobí. Proto se v nádobí předehřívá tuk a až pak se vloží surovina na opečení.

Trpělivost

Pokud s nádobím z vícevrstvé nerezové oceli teprve začínáte, buďte trpěliví a věnujte čas postupnému zkoušení. Žádná rada není zcela univerzální, protože každá plotýnka se chová trochu jinak. Jedině vy můžete přijít na to, která je "ta vaše" správná teplota nebo kolik času trvá nahřátí. Zejména maso se při položení na rozpálenou pánev přilepí. Nikdy se ho nesnažte odtrhnout a otáčet! V ten správný okamih se oddělí samo a vy jej můžete otočit. Je to i pomůcka, kdy je správně maso zataženo.

Poznejte výrobky od české značky FABINI!

FABINI wok pánev Lucca

RADY A TIPY

  • Před prvním vařením nerezové nádobí umyjte, opláchněte a osušte.
  • Nádobí myjte, až když je dostatečně chladné, ale zároveň na něm nečistoty nenechávejte zbytečně zaschnout.
  • Nerezové nádobí je ze začátku náchylnější na vznik různých skvrn, ty ale nemají žádný vliv na funkci a typicky se objevují a mizí při vaření samovolně.
  • Na odstránění běžných skvrn na nerezovém nádobí doporučuji použít bílý ocet nebo citron. Je-li znečištění silnější (například připálení), doporučuji v znečištěném nádobí povařit trochu vody s jedlou sodou. Vznik skvrn omezíte nejlépe tím, že budete nádobí sušit (lněnou utěrkou) ihned po umytí.
  • Některé typy nádobí Fabini se vyrábí s nepatrně prohnutým dnem směrem dovnitř, aby se  eliminovalo vyboulení na druhou stranu, které by bylo nevratné. Tento postup nemá jakýkoliv vliv na funkci nádobí a nemusíte se obávat, působením tepla se takto zpracované dno průběžně vyrovná.
  • Nádobí Fabini je vhodné na všechny zdroje tepla včetně indukce a trouby.
  • Lze mýt v myčce na nádobí

Thajské kari

inspirace na recepty

#Thajské kari

Pokud bych měla jmenovat nejlepší jídlo, které dělá můj táta, tak by to 100% bylo právě KARI. Když před několika lety navštívil Thajsko, vrátil se a zkoušel uvařit doma kari podobné tomu, co ochutnal tam. Po několika pokusech si to vyšperkoval a dělá nám ho pokaždé, když nám chce udělat radost (nebo spíš sobě?). No a pánev wok se vám k tomuto receptu bude rozhodně hodit!

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Fabini nádobí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pro vaření si vybírám kvalitní suroviny, ale i kvalitní pomůcky. Nerezové nádobí Fabini testuji už 2 roky a proto můžu s čistým svědomím prohlásit, že patří mezi to nejkvalitnější, s jakým jsem měla možnost vařit. Je těžší než jsem byla zvyklá z domova a to díky více vrstvám nerezu, ze kterých se skládá. Nemá žádná další napojení na ploše, která vede teplo. Vše je skryto pod pláštěm těla vyrobeného z jednoho kusu. To přispívá k rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla po celé ploše  nádobí včetně okrajů. Překvapil mě úchop rukojeti kopírující prsty a taky její izolovanost, takže při běžném vaření nepálí. Nádobí i po dvou letech používání vypadá přesně jako v den, kdy jsem ho prvně rozbalila z kartonové krabice. Na každém produktu je podepsán jeho zakladatel, stejně starý kluk jako jsem já. Dal si za cíl přinést na trh to nejkvalitnější české nádobí. Podařilo se ti to, Honzo Fabini!

Zpět do obchodu