Fabini Hrnec z vícevrstvého nerezu s poklicí Lucca (více rozměrů)

Hrnec z vícevrstvé nerezové oceli se skleněnou poklicí z kolekce Lucca od české značky Fabini ocení profesionální, ale i amatérský kuchař a neměl by chybět v žádné kuchyňské výbavě. Hrnec je vyroben z jednoho kusu vícevrstvé kartáčované nerezové oceli, která zaručuje rovnoměrný rozvod tepla až po okraje a je vybaven dvěmiizolovanými ergonomickými rukojeti, které zaručí komfortní manipulaci s hncem bez popálení.

Je vhodný na všechny typy vařičů včetně pečení v troubě. Na výběr více rozměrů (průměrů).

Jedná se o opravdu kvalitní zboží, které bych nerada nechala "cestovat" v balíku sem a tam a tak při tomto výrobku není umožněna forma dobírky.

Varianta
Skladem Skladem Zvolte variantu
Značka: Fabini
3 445 Kč / ks 4 295 Kč / ks od 3 445 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 25 let

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

Hrnec z vícevrstvé nerezové oceli

FABINI

Hrnec se skleněnou poklicí z kolekce Lucca od českého značky FABINI je vyroben z jednoho kusu vícevrstvé kartáčované nerezové oceli silné 2,5 mm. To zajistí rychlý a rovnoměrný rozvod tepla až po okraje rendlíku a tím se při vaření dokonale rozvinou všechny chutě připravovaného pokrmu a taky se ušetří energie na nahřání nádobí.

Po stranách je hrnec vybaven dvěmi nerezovými rukojeti, které mají ergonomický tvar a komfortně se pak, díky výčnělkům ze spodní strany, s hrncem manipuluje během vaření. Jsou skvěle izolované a tak při běžném vaření nepálí. Povrch hrnce je kartáčovaný, tj matný, odolný proti poškrábání. Z vnitřní strany nechybí objemová měrka. Okraje hrnce jsou prohnuty tak, aby se z něho pohodlně přelévalo. Kolekce Lucca od Fabini se vyznačuje nadčasovým a přitom jednoduchým designem.

Nádobí Fabini je vhodné pro všechny typy vařiče včetně indukce, do trouby i do myčky. Přestože je nádobí opravdu masivní a těžší než běžně dostupné nerezové nádobí, snadno se uskladňuje. Jednotlivé kusy jsou do sebe stohovatelné, což šetří místo ve skřínce nebo šuplíku. Kvalitu výrobků Fabini ocení každý kuchař, který hledá to nejlepší nádobí s dlouhou životností a tento výrobek z nerezu mu vydrží celý život i další generace. O tom svědčí výrobcem poskytováná záruka 25 let.

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

POVINNÁ VÝBAVA KUCHYNĚ

Nerezový hrnec je vhodný pro přípravu polévky, omáčky, tedy pokrmů, které se připravují vařením, dušením nebo redukováním. Hrnec se dá použít i pro zapečení v troubě. Odolný nerezový materiál umožní i ponorné mixování.

Během vaření se z hrnce neuvolňují žádné škodlivé látky. Pro výrobu použitý materiál je certifikován jako netoxický. Nerezová ocel je maximálně hygienická, neabsorbuje chutě a pachy pokrmů a snadno se čistí.

Nerezové nádobí Fabini je důkladně baleno každé v samostatně v kartónové krabici s výřezy, aby nedošlo k jeho posunu a tím k poškození během manipulace nebo přepravy k vám.

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

Hrnec se skleněnou poklicí (4,5 l)

Nerezový hrnec s objemem 4,5 litrů má tyto parametry:

  • průměr hnrce: Ø 20 cm
  • průměr dna: Ø 18 cm
  • objem 4,5 l
  • šířka hrnce s úchyty: 30 cm
  • výška: 12 cm
  • výška s úchyty: 13 cm
  • hmotnost bez poklice: 1580 g
  • hmotnost s poklicí: 2093 g

Složení materiálu:

  • vysoce kvalitní nerezová ocel 18/10 jako opláštění (dlouhá životnost),
  • hliník jako vnitřní vrstva (jádro), pro rychlý rozvod a stálou teplotu.

Nerezové nádobí Fabini je důkladně baleno každé v samostatně v kartónové krabici s výřezy, aby nedošlo k jeho posunu a tím k poškození během manipulace nebo přepravy k vám.

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

Velký hrnec se skleněnou poklicí (7,5 l)

Nerezový hrnec s objemem 4,5 litrů má tyto parametry:

  • průměr hnrce: Ø 24 cm
  • průměr dna: Ø 21 cm
  • objem 7,5 l
  • šířka hrnce s úchyty: 34 cm
  • výška: 18 cm
  • výška s úchyty: 19 cm
  • hmotnost bez poklice: 2385 g
  • hmotnost s poklicí: 3045 g

Složení materiálu:

  • vysoce kvalitní nerezová ocel 18/10 jako opláštění (dlouhá životnost),
  • hliník jako vnitřní vrstva (jádro), pro rychlý rozvod a stálou teplotu.

Nerezové nádobí Fabini je důkladně baleno každé v samostatně v kartónové krabici s výřezy, aby nedošlo k jeho posunu a tím k poškození během manipulace nebo přepravy k vám.

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

Skleněná poklice součástí hrnce

Součástí hrnce je univerzální skleněná poklice, použitelná na nádobí od Fabini se stejným průměrem. Jídlo se díky poklici uvaří rychleji a to ušetří čas a energii.

Skleněná poklice:

  • Ø 20 cm, výška 47 mm, hmotnost 513 g
  • Ø 24 cm, výška 47 mm, hmotnost 660 g

Poklice je vyrobena ze 4 mm silného žáruvzorného temperovaného skla, které zvládne vysoké teploty. Má nýtovaný úchop, který se časem neuvolňuje jako šroubované. Lemování, obvod poklice, je z 2 mm silné nerezové oceli třídy 304 s tou nejvyšší odolností. Na poklici nechybí ani malý nerezový otvor pro odvod páry během vaření.

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

PŘEDEHŘÁTÍ NEREZOVÉHO NÁDOBÍ JE KLÍČOVÉ

Správné předehřátí je při nerezovém nádobí opravdu nejdůležitější. Díky správnému nahřátí se doba opékání skrátí a sníží se riziko připálení suroviny a docílí se rozvinutí perfektní chuti a skvělé vůně.

Rendlík by se měl ideálně rozpálit na teplotu 140 - 165 °C a až tehdy začít restovat potraviny otřené od vlhkosti (vody).

Když si nejste jistí, věnujte pár vteřin vodnímu "mercury ball" testu. Do nahřátého rendlíku nalijte opatrně lžíci vody a když se:

  • voda rozpadne do více menších kapek znamená to, že rendlík je příliš horký,
  • voda ihned odpaří, nádobí je nedostatočně zahřáté,
  • projeví se Leideinfrostův efekt, což znamená, že se voda propojí do jedné větší kompaktní kapky a v tomto případě je nádobí správně nahřáté.

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

Jak dosáhnout u nerezu nepřilnavosti?

Nádobí stačí vypálit

Díky použité vysoce kvalitní oceli a optimálnímu rozvodu tepla i nádobí bez speciální povrchové úpravy během pár minut proměníte vypálením na nepřilnavé. Navíc nehrozí nenávratné poničení a nepřilnavost kdykoliv obnovíte. Proto není důvod na obavy z nerezové pánve. Je skvělá na přípravu steaku a stačí dodržet pár rad, které vám zaručí delší životnost a taky vás odmění na výsledném jídle.

  • Před použití doporučuji nerezové nádobí vypálit. Stačí ho očistit, nalít do něj 3 lžíce rostlinného oleje, nejlépe řepkového, který má vyšší bod zakouření. Olej po nádobí vymažte po celé ploše včetně bočních stěn a nechte zahřívat na sporáku na středním stupni, nebo v troubě na 180 °C. Když se začne z nádobí kouřit, stáhnete ho ze sporáku (nebo vyndejte z trouby) a nechte pánev/hrnec vychladnout. Pak ho zbavte přebytečného tuku a můžete se pustit do vaření. Vypálením nádobí docílíte, že se vyplní všechny póry nebo škrábance, které jsou důvodem připalování a plocha nádobí se stane nepřilnavou. Tento proces u nerezového nádobí opakujujte vždy před jejich použitím, zejména před přípravou masa (steaků).
  • Vždy si nechte na pánvi nejdřív předehřát tuk a až pak vkládejte jednotlivé ingredience. Nikdy nevypalujte nerezové nádobí nasucho.
  • Steak (maso) se ze strany pečení sám od pánve uvolní až v momentě, když je udělaný. Je tedy normální, že se na začátku pečení k pečící ploše přilepí. Nikdy jej na sílu neoddělujte od dna nádobí, ani neotáčejte. Sám se od nádobí uvolní, což není kouzlo, ale chemická reakce.
  • Při používání nerezového nádobí využívejte 2/3 úrovně teploty vašeho sporáku. Díky nerezovému plášti z jednoho kusu se rovnoměrně rozloží teplo nejenom na dně ale i po stranách a to vaření/pečení urychlí a ušetří energii. Nádobí zbytečně nevystavujte vysokým teplotám. 

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

Teplo

K dokonalému rozpálení nerezového nádobí stačí střední stupeň vařiče. Teplota se přidává postupně, až na tu ideální a nedoporučuje se používat maximální výkon. Díky skvělému vedení tepla vícevrstvého nerezu by pak vnitřní teplota nádobí byla obrovská a hrozí zkrácení životnosti.

Tuk

Nerezové nádobí se nikdy nezahřívá prázdné. Olej nebo jiný tuk se bez obav může přidat i do studeného nádobí. Proto se v nádobí předehřívá tuk a až pak se vloží surovina na opečení.

Trpělivost

Pokud s nádobím z vícevrstvé nerezové oceli teprve začínáte, buďte trpěliví a věnujte čas postupnému zkoušení. Žádná rada není zcela univerzální, protože každá plotýnka se chová trochu jinak. Jedině vy můžete přijít na to, která je "ta vaše" správná teplota nebo kolik času trvá nahřátí. Zejména maso se při položení na rozpálenou pánev přilepí. Nikdy se ho nesnažte odtrhnout a otáčet! V ten správný okamih se oddělí samo a vy jej můžete otočit. Je to i pomůcka, kdy je správně maso zataženo.

Poznejte výrobky od české značky FABINI!

FABINI hrnec se skleněnou poklicí Lucca

RADY A TIPY

  • Před prvním vařením nerezové nádobí umyjte, opláchněte a osušte.
  • Nádobí myjte, až když je dostatečně chladné, ale zároveň na něm nečistoty nenechávejte zbytečně zaschnout.
  • Nerezové nádobí je ze začátku náchylnější na vznik různých skvrn, ty ale nemají žádný vliv na funkci a typicky se objevují a mizí při vaření samovolně.
  • Na odstránění běžných skvrn na nerezovém nádobí doporučuji použít bílý ocet nebo citron. Je-li znečištění silnější (například připálení), doporučuji v znečištěném nádobí povařit trochu vody s jedlou sodou. Vznik skvrn omezíte nejlépe tím, že budete nádobí sušit (lněnou utěrkou) ihned po umytí.
  • Některé typy nádobí Fabini se vyrábí s nepatrně prohnutým dnem směrem dovnitř, aby se  eliminovalo vyboulení na druhou stranu, které by bylo nevratné. Tento postup nemá jakýkoliv vliv na funkci nádobí a nemusíte se obávat, působením tepla se takto zpracované dno průběžně vyrovná.
  • Nádobí Fabini je vhodné na všechny zdroje tepla včetně indukce a trouby.
  • Lze mýt v myčce na nádobí

Boršč

inspirace na recepty

#Boršč

BORŠČ je polévka, ale pro mě i hlavní jídlo v jednom talíři. Je to syté jídlo, po kterém vám na další chod nezbyde místo. Původ boršče sahá na Ukrajinu, ale jeho varianty se rozšířily i za hranice a existuje hned několik podob. Základ tvoří řepa, kořenová zelenina, zelí a v tomto receptu také hovězí a krůtí maso. Vyplatí se polévky navařit více a nechat ji chvíli odležet. Tak chutná nejvíc.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Fabini nádobí

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pro vaření si vybírám kvalitní suroviny, ale i kvalitní pomůcky. Nerezové nádobí Fabini testuji už 2 roky a proto můžu s čistým svědomím prohlásit, že patří mezi to nejkvalitnější, s jakým jsem měla možnost vařit. Je těžší než jsem byla zvyklá z domova a to díky více vrstvám nerezu, ze kterých se skládá. Nemá žádná další napojení na ploše, která vede teplo. Vše je skryto pod pláštěm těla vyrobeného z jednoho kusu. To přispívá k rychlému a rovnoměrnému rozvodu tepla po celé ploše  nádobí včetně okrajů. Překvapil mě úchop rukojeti kopírující prsty a taky její izolovanost, takže při běžném vaření nepálí. Nádobí i po dvou letech používání vypadá přesně jako v den, kdy jsem ho prvně rozbalila z kartonové krabice. Na každém produktu je podepsán jeho zakladatel, stejně starý kluk jako jsem já. Dal si za cíl přinést na trh to nejkvalitnější české nádobí. Podařilo se ti to, Honzo Fabini!

Zpět do obchodu