Dřevěné prkénko na krájení (35 x 25 x 3 cm)

Masivní dřevěné prkénko na krájení z gumovníkového dřeva je nepostradatelným pomocníkem při každém vaření. Jeho velkorysá plocha poskytuje dostateční prostor na krájení, tak i na odložení nakrájených surovin. Deska se dá využít i na servírování, já jí ráda využívám při grilování a servíruji na ní grilované maso.

Rozměr stojanu: 35 x 25 x 3 cm

Skladem
455 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 2 kg

Elegantní masivní dřevěné krájecí prkénko, bez kterého si neumím představit žádné vaření. Preferuji dřevo, deska musí být prostorná a měla by být dostatečně těžká, aby držela na pracovní ploše. Deska se dá využít i na servírování jídla, třeba při grilování.

Masivní prkénko je slepeno z malých dřevěných kvádrů z gumovníkového dřeva, které je extrémne tvrdé a odolné. Na obou bocích má praktické prohloubené úchyty pro pohodlnou manipulaci. Při správném zacházení a péči o dřevo vám deska bude dělat radost opravdu dlouho. 

Doporučuji desku ihned po doručení opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.

Dřevená deska může být skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každé kuchyně a kvalitní dřevěné krájecí prkénko se hodí každému!

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se této dřevěné desce během přepravy k vám něco stalo.   

Více o dřevěné desce:

Materiál: 100% masivní gumovníkové dřevo
Rozměry: 35 x 25 x 3 cm
Hmotnost: 2 kg
Barva: přírodní

 

Více o gumovníkovém dřevě:

Původním názvem Hevea Brasiliensis (česky kaučukovník brazilský) je dřevina původem z jižní Ameriky, kde se nacházela převážně v Amazonském pralese. Pěstování jejích odrůd bylo zkoušeno v několika světových destinacích, kvůli potřebě velmi speficikých podmínek ale našla tato dřevina vhodné podmínky pouze v několika oblastech jižní Afriky a jižní a jihovýchodní Asie. Hlavním důvodem k pěstování kaučokovníku je získávání latexu z kůry stromů, který se následně využívá k výrobě kaučuku. Po 25-30 letech, kdy už nejsou ekonomicky efektivní pro získávání latexu, jsou stromy pokáceny a dále zpracovávány. Dříve byly stromy po pokácení páleny, dnes se z nich vyrábí podlahová krytina nebo kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka na krájení a jiné doplňky do domácnosti. 

Jak pečovat o dřevěnou desku:

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně opět ošetřít olejem.
  • Ihned po použití misku opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Inspirace:

Pro inspiraci přikladám pár receptů, ve kterých dřevěnou desku rozhodně využijete jak při přípravě, tak i při servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.

Tbone_steak

#T-bone steak

STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.

doska_chleba2

#Domácí chleba

Neznám snad lepší večeři než DOMÁCÍ CHLEBA s máslem. Nedělám ho tak často, proto jsem použila droždí a ne čerstvý kvásek, ale i tak nám chutná. Největší boj je o kůrku, která je po upečení nádherně křupavá. Tady je náš rodinný recept!


 

2019_NEW_LOGO_black

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 19.5.2022
Moc děkuji za tip s údržbou. Natřela jsem desku olivovým olejem a jak prokoukla!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení