Masivní dřevěná deska na krájení (35 x 25 x 3 cm)

Masivní dřevěné prkénko na krájení z gumovníkového dřeva je nepostradatelným pomocníkem při každém vaření. Jeho velkorysá plocha poskytuje dostateční prostor na krájení, tak i na odložení nakrájených surovin. Deska se dá využít i na servírování, já jí ráda využívám při grilování a servíruji na ní grilované maso.

Rozměr desky: 35 x 25 x 3 cm

Skladem
455 Kč / ks
Kategorie: Pomůcky do kuchyně
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 2 kg

Dřevěná deska na krájení

Masivní dřevěná deska na krájení

z gumovníkového dřeva

Elegantní masivní dřevěné krájecí prkénko, bez kterého si neumím představit žádné vaření. Preferuji dřevo, deska musí být prostorná a měla by být dostatečně těžká, aby držela na pracovní ploše. Deska se dá využít i na servírování jídla, třeba při grilování.

Masivní prkénko je slepeno z malých dřevěných kvádrů z gumovníkového dřeva, které je extrémne tvrdé a odolné. Na obou bocích má praktické prohloubené úchyty pro pohodlnou manipulaci. Při správném zacházení a péči o dřevo vám deska bude dělat radost opravdu dlouho. 

Doporučuji desku ihned po doručení opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.

Dřevená deska může být skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každé kuchyně a kvalitní dřevěné krájecí prkénko se hodí každému!

Dřevěná deska má tyto parametry:

Rozměr: 35 x 25 x 3 cm
Materiál: 100% masivní gumovníkové dřevo
Hmotnost: 2 kg

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.

Dřevěná deska na krájení

Gumovníkové dřevo

Původním názvem Hevea Brasiliensis (česky kaučukovník brazilský) je dřevina původem z jižní Ameriky, kde se nacházela převážně v Amazonském pralese. Pěstování jejích odrůd bylo zkoušeno v několika světových destinacích, kvůli potřebě velmi speficikých podmínek ale našla tato dřevina vhodné podmínky pouze v několika oblastech jižní Afriky a jižní a jihovýchodní Asie. Hlavním důvodem k pěstování kaučokovníku je získávání latexu z kůry stromů, který se následně využívá k výrobě kaučuku. Po 25-30 letech, kdy už nejsou ekonomicky efektivní pro získávání latexu, jsou stromy pokáceny a dále zpracovávány. Dříve byly stromy po pokácení páleny, dnes se z nich vyrábí podlahová krytina nebo kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka na krájení a jiné doplňky do domácnosti. 

Dřevěná deska na krájení

RADY A TIPY

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem. 
  • Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Steak a hranolky

inspirace na recepty

#steak a hranolky

STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 9.9.2022
výborná!
5
Avatar autora | 19.5.2022
Moc děkuji za tip s údržbou. Natřela jsem desku olivovým olejem a jak prokoukla!