Pasta z vlašských jader 100% (190 g)

Oříškové máslo, pasta z vlašských ořechů 100% od značky Diana se hodí na namazání na pečivo, na dochucení kaše nebo jogurtu, při přípravě krémů do zákusků nebo dortů, do omáček nebo polévek. Nebo vám stačí lžička a můžete jenom tak ujídat :). Pasta z ořechů má opravdu široké využití jak v sladké, tak i v slané kuchyni.

Obsah balení: 190 g ořechové pasty

Skladem
Značka: Diana
155 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Hmotnost: 0.354 kg

Pasta z vlašských jader 100% od značky Diana má velmi široké využití jak ve sladké, tak i v slané kuchyni.

Vlašské ořechy mají vysokou koncentraci tuků, vitamínu B, zinku, mědi a manganu. Jejich pravidelná konzumace vede ke snížení hladiny cholesterolu v krvi, snížení rizika infarktu, zvýšení potence a k zlepšení nálady. A taky se vlašský ořech řadí mezi 10 antioxidačních potravin díky vysokému obsahu vitamínu E (potraviny, které pomáhají chránit organismus před negativními vlivy přemíry volných radikálů). Vlašský ořech má  také pozitivní vliv na psychiku a mozek (dokonce jeho tvar mozek připomíná) a doporučuje se ke konzumaci i dětem od 1 roku jako přírodní podpora na správný rozvoj mozku.

Pastu z vlašských ořechů, nebo-li oříškové máslo využiteje na namazání na pečivo nebo dochucení jogurgu nebo kaše. Já osobně ji využívám při přípravě dortových krémů nebo do zálivky na salát nebo jako dochucovadlo do omáček na těstoviny a krémových polévek.

Chuť a vůně pasty se odvíjí od složení a obsahuje ze 100% ořechy bez dalších přídavných složek.

  • Upozornění: produkt obsahuje skořápkové plody
  • Alergeny: produkt obsahuje sojové boby a může obsahovat podzemnici olejnou (arašídy), hořčici
  • Složení: jádra vlašského ořechu mletá 100%
  • Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.

Vlašské ořechy jsou nejznámějšími a nejrozšířenějšími oříšky vůbec. Jádra jsou vlastně peckou v plodech ořešáku královského, kterého výška dosahuje až 30 metrů. Plody na stromě rostou a dozrávají v zelené slupce, která pouští díky silicím nepříjemnou hnědou barvu. Když je ořech zralý, toto ochranné pouzdro popraská a ztmavne a ořech vypadne na zem. Dospělý strom může vyplodit až 300 kg ořechů. Zajímavostí je, že vlašské ořechy se na stromu začínají tvořit ještě předtím, než se na větvích objeví listy. Vlašských ořechů existuje na 50 odrůd. Dělí se podle několika kritérií, kromě odrůdy jsou to země původu, barva a velikost jader. Největšími producenty vlašských ořechů jsou USA, Čína, Chile, Ukrajina nebo Rumunsko.

Vlašské ořechy obsahují: 

  • 70 % tuků – a v nich obsažené zdravé omega-3-mastné kyseliny 
  • 18 % bílkovin
  • 3 % sacharidů
  • vitamíny E, B1 či B6
  • kyselinu listovou
  • minerály: hořčík, měď, zinek, vápník, draslík, železo a fosfor 

Nutriční hodnoty na 100 g:

Složení:

100% vlašské ořechy

Váha netto:

190 g

Váha brutto (s obalem):

354 g

Energetická hodnota (kJ/kcal)
2738/654
Bílkoviny (g)
15,2
Tuky (g) 65,2
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 6,1
Mononasycené mastné kyseliny (g) 9
Polynenasycené mastné kyseliny (g)
47
Sacharidy (g) 14
Vláknina (g)
6,7
Sůl (g)
2
Vápník (mg)
98
Železo (mg)
2,9
Fosfor (mg) 349
Selen (µg)
4,9
Hořčík (mg)
158
Draslík (mg)
441
Dátum spotřeby: je uveden na balení

 

Inspirace 

Pro inspiraci, jak oříškové máslo využít, uvádím pár tipů. Stačí kliknout na obrázek a recept nebo výrobek se vám zobrazí. 

mazanec10_web

#Mazanec

MAZANEC neodmyslitelně patří k Velikonocům. Svou chutí mi hodně připomíná vánočku a ráda ho peču i mimo svátky a využívám pro další recepty, třeba žemlovku, nebo francouzské toasty. Původ pečení mazance prý sahá až do 16. století a jeho zdobení a složení se v minulosti lišilo podle toho, komu byl určen. Mazance plné sušeného ovoce a oříšků patřily velikonočním návštěvám a kříž na bochníku symbolizuje Boží dar.

vafle2_web

#Vafle

O víkendu si rádi dopřejeme sladké snídaně. Nejčastěji si pečeme croissanty nebo VAFLE. Abyste si na nich mohli pochutnat i vy, sepsala jsem pro vás náš osvědčený recept na křehké a jemné vaflové těsto. Vyzkoušejte ho a dochuťte oříškovým máslem :-).


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: