Pasta z pistáciových jader x-fine 100% (190 g)

Oříškové máslo, pasta z pistáciových jader 100% od značky Diana se hodí na namazání na pečivo, na dochucení kaše nebo jogurtu, při přípravě krémů do zákusků nebo dortů, do omáček nebo polévek. Nebo vám stačí lžička a můžete jenom tak ujídat :). Pasta z ořechů má opravdu široké využití jak v sladké, tak i v slané kuchyni.

Obsah balení: 190 g ořechové pasty

Skladem
Značka: Diana
275 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Hmotnost: 0.354 kg

Pistáciová pasta ze 100% pistáciových jader od značky Diana je bez jakýkoliv přidavných látek. má velmi široké využití jak ve sladké, tak i v slané kuchyni.

Pastu z pistáciových jader, nebo-li oříškové máslo využiteje pro přípravu těst i krémů. Pistáciový krém můžete smíchat s tvarohem a s ušlehanou smetanou, dochutit cukrem a máte hotový krém, kterým můžete plnit rolády, řezy, dorty nebo profiterolky. Jednoduše ho využijete všude tam, kde chcete docílit pravou pistáciovou chuť a skvěle se hodí k dochucení všech hmot jako šlehačky, těsto, pudink, ale i zmrzliny.

Chuť a vůně pasty se odvíjí od složení a obsahuje ze 100% ořechy bez dalších přídavných složek i bez cukru. Není tedy sladká.

  • Alergeny: produkt obsahuje skořápkové plody a může obsahovat obiloviny obsahující lepek, podzemnici olejnou (arašídy), sezamová semena
  • Složení: pistáciová jádra mletá 100 %
  • Skladování: skladujte v suchu při teplotě nejvýše 22 °C a relativní vlhkosti nejvýše 70 %.

Pistácie jsou plody rostliny řečíku pistáciového, pěstují se více jak 5 tisíc let a pochází z Asie. Stromy řečíku dorůstají až do výšky deseti metrů a daří se jim ve velmi suchých až kamenitých místech. Plody, pistácie, rostou v hroznech, kdy po dozrání plodu skořápky podélně pukají a usnadňují tak jejich vylousknutí jader. Pistície mají nasládlou chuť a krásně zelenou barvu. Řadí se k potravinám s antioxidačním účinkem (látky, které chrání před volnými radikály). Pistácie jsou výborným zdrojem bílkovin, proteinů, sacharidů, uhlohydrátů, vápníku, hořčíku, draslíku, fosforu a železa. Doporučuje se konzumace v kombinaci s ovocem a zeleninou bohatou na vitamín C, který zvyšuje absorpci železa ve střevech. Pistácie se tak stávají velmi významnými pomocníky pro ty, kdo trpí anémií způsobenou nedostatkem železa, ale také pomáhají k úpravě krevního tlaku, redukují nadměrné množství LDL cholesterolu v krvi, a chrání před vysokým krevním tlakem.

Pistácie obsahují: 

  • 48 % tuků – a v nich obsažené zdravé omega-3-mastné kyseliny 
  • 20 % bílkovin
  • 27 % sacharidů
  • 10 % vlákniny
  • vitamíny B, A, E
  • minerály: vápník, měď, draslík, železo a fosfor 

Nutriční hodnoty na 100 g:

Složení:

100% pistácie

Váha netto:

190 g

Váha brutto (s obalem):

354 g

Energetická hodnota (kJ/kcal)
2469/590
Bílkoviny (g)
20
Tuky (g) 53
Z toho nasycené mastné kyseliny (g) 8,6
Sacharidy (g) 16
Z toho cukry (g) 10
Vláknina (g)
10
Sůl (g)
0,03
Hořčík (mg)
150
Dátum spotřeby: je uveden na balení

 

Inspirace 

Pro inspiraci, jak oříškové máslo využít, uvádím pár tipů. Stačí kliknout na obrázek a recept nebo výrobek se vám zobrazí. 

mazanec10_web

#Mazanec

MAZANEC neodmyslitelně patří k Velikonocům. Svou chutí mi hodně připomíná vánočku a ráda ho peču i mimo svátky a využívám pro další recepty, třeba žemlovku, nebo francouzské toasty. Původ pečení mazance prý sahá až do 16. století a jeho zdobení a složení se v minulosti lišilo podle toho, komu byl určen. Mazance plné sušeného ovoce a oříšků patřily velikonočním návštěvám a kříž na bochníku symbolizuje Boží dar.

vafle2_web

#Vafle

O víkendu si rádi dopřejeme sladké snídaně. Nejčastěji si pečeme croissanty nebo VAFLE. Abyste si na nich mohli pochutnat i vy, sepsala jsem pro vás náš osvědčený recept na křehké a jemné vaflové těsto. Vyzkoušejte ho a dochuťte oříškovým máslem :-).


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: