Miska z mangového dřeva (Ø 19,5 cm)

Kvalitní miska z mangového dřeva, na které ráda servíruji dezerty nebo se skvěle hodí na oříšky a sušené ovoce.

Průměr misky je 19,5 cm.

Skladem
395 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg

Masivní dřevěná miska z mangovníka se hodí na servírování dezertů, sušenek, pagáčů, sušeného i čerstvého ovoce nebo oříšků. Miska má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Při servírování dezertu doporučuji doplnit o dřevěnou lžíci, protože přírodní materiály znásobí požitek a lahodí oku, a to má pak vliv i na chuť pokrmu. Co kus, to originál.

Dřevěná miska může být také skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každého interiéru a hezky doplní stolování.

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se této dřevěné misce během přepravy k vám něco stalo.   

Více o dřevěné misce:

Materiál: 100% masivní přírodní mangovník
Rozměry: průměr: 19,5 cm
výška: 6,5 cm
Barva: tmavší odstín, který se časem mění 

Více o mangovém dřevě:

Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce. 

Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.

Jak pečovat o misku z mangového dřeva: 

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně (jednou měsíčně) znovu ošetřít olejem.
  • Ihned po použití misku opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Inspirace na použití misky:

Pro inspiraci, jak naložit s dřevěnou miskou, přikladám recepty a ukázku servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.

fanky3_web

#Boží milosti (fánky)

Na Velikonoce je zvykem udělat BOŽÍ MILOSTI, nebo-li FÁNKY, jak jim doma říkáme. Toto smažené těsto má dlouhou tradici a o Velikonocích se rozdává koledníkům.  Jednodušší recept už ani být nemůže. Zvládne ho i dítě :)

sladke_sneky4

#Sladké šneky

Tyhle super jednoduché sušenky ze dvou surovin jsou mým GUILTY PLEASURE! Nikdy jich není dost a hned po upečení záhadně mizí z plechu. Neumím si to vůbec vysvětlit :). Díky svému tvaru je doma nazýváme jako sladké šneky, ale ve světě jim říkají Palmier (z francouzského překladu tvar palmového listu).


2019_NEW_LOGO_black

Nenechte si ujít moje recepty

Párkrát do měsíce vám pošlu nově přidané recepty na moje stránky. Nebojte, když se vám to nebude líbit, můžete se snadno odhlásit.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

 

made-by-kristina-logo-bile  

Moje označení, tedy značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, založením mého profilu na Instagramu. Ale dávno předtím jsem měla profil s názvem Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku jsem dala logo a černé pozadí a z toho vychází i design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařky #UPGRADE. Výrobky označené logem Made by Kristína jsou originální a na míru vyrobené. Za jejich kvalitou si pevně stojím a sama je používám v životě.

A jak moje značka vznikla? Dozvíte se zde >> O MNĚ

Kristína Nemčková