Miska z mangového dřeva (Ø 19,5 cm)

Kvalitní miska z mangového dřeva, na které ráda servíruji dezerty nebo se skvěle hodí na oříšky a sušené ovoce.

Průměr misky je 19,5 cm.

Skladem
395 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.25 kg

Masivní dřevěná miska z mangovníka se hodí na servírování dezertů, sušenek, pagáčů, sušeného i čerstvého ovoce nebo oříšků. Miska má jedinečnou kresbu dřeva a odstín, který se mění každým dalším stolováním. Při servírování dezertu doporučuji doplnit o dřevěnou lžíci, protože přírodní materiály znásobí požitek a lahodí oku, a to má pak vliv i na chuť pokrmu. Co kus, to originál.

Dřevěná miska může být také skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každého interiéru a hezky doplní stolování.

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se této dřevěné misce během přepravy k vám něco stalo.   

Více o dřevěné misce:

Materiál: 100% masivní přírodní mangovník
Rozměry: průměr: 19,5 cm
výška: 6,5 cm
Barva: tmavší odstín, který se časem mění 

 

Více o mangovém dřevě:

Mangovník indický (Mangifera Indica) se pěstuje v Indii už 4000 let a odtud se rozšířil do dalších zemí tropického podnebného pásu. Roste velice rychle, už po patnácti letech od vyklíčení dorůstá do výšky kolem 30 metrů. Jeho plod, mango, je v Indii považován za krále ovoce. 

Mangové dřevo je tvrdé, ale tvárné a hodí se k vyřezávání. Barva dřeva z mangovníku bývá světle hnědá, někdy až s nádechem do růžova, postupem času dřevo mírně tmavne. Mangové dřevo patří mezi nejudržitelnější typy dřeva na světě. Nejdříve se stromy pěstují za účelem sklízení manga a kácí se až poté, co přestanou plodit. Kácení v plantážích neprobíhá plošně, stromy se zasazují v různých intervalech a podle toho se také kácí. Na místech kácení tak nevznikne velká mýtina.

Jak pečovat o misku z mangového dřeva:

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně (jednou měsíčně) znovu ošetřít olejem.
  • Ihned po použití misku opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Inspirace na použití misky:

Pro inspiraci, jak naložit s dřevěnou miskou, přikladám recepty a ukázku servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.

fanky3_web

#Boží milosti (fánky)

Na Velikonoce je zvykem udělat BOŽÍ MILOSTI, nebo-li FÁNKY, jak jim doma říkáme. Toto smažené těsto má dlouhou tradici a o Velikonocích se rozdává koledníkům.  Jednodušší recept už ani být nemůže. Zvládne ho i dítě :)

sladke_sneky4

#Sladké šneky

Tyhle super jednoduché sušenky ze dvou surovin jsou mým GUILTY PLEASURE! Nikdy jich není dost a hned po upečení záhadně mizí z plechu. Neumím si to vůbec vysvětlit :). Díky svému tvaru je doma nazýváme jako sladké šneky, ale ve světě jim říkají Palmier (z francouzského překladu tvar palmového listu).


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

 

made-by-kristina-logo-bile  

Moje označení, tedy značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, založením mého profilu na Instagramu. Ale dávno předtím jsem měla profil s názvem Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku jsem dala logo a černé pozadí a z toho vychází i design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařky #UPGRADE. Výrobky označené logem Made by Kristína jsou originální a na míru vyrobené. Za jejich kvalitou si pevně stojím a sama je používám v životě.

A jak moje značka vznikla? Dozvíte se zde >> O MNĚ

Kristína Nemčková