Miska z bukového dřeva (více rozměrů)

Kvalitní miska z bukového dřeva, na které ráda servíruji jídla a hodí se skvěle i na oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce.

Na výběr z více rozměrů.

Varianta
Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
355 Kč / ks 375 Kč / ks 395 Kč / ks od 355 Kč / ks
Kategorie: Můj #UPGRADE e-shop
Záruka: 2 roky

Stylová miska z bukového dřeva povýší každé jídlo, které se v ní naservíruje. Hodí se skvěle na ranní snídaňovou kaši, oběd nebo salát k večeři, ale i jako miska na oříšky, sušené ovoce nebo sušenky a chipsy. Misku je možné také použít jako bytový přírodní doplněk nebo jako dřevěnou dekoraci.

Sama při servírovaní jídla preferuji přírodní materiál jako je dřevo, které svou kresbou doplní celkový vzhled jídla a tento servis doplním o dřevěnou lžíci, která prožitek z jídla na dřevě jenom znásobí. Jí se nejdřív očima a servis na dřevě stojí rozhodně za to!

 

Miska_buk_rozmery

 

Dřevená miska může být skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každého interiéru a hezky doplní stolování.

Každá dřevěná miska je ošetřena olejem, který ji chrání, aby se po kontaktu s jídlem nezničila. Bude sloužit věčně! Přesněji až do doby než se nechá spálit, jedná se tedy o ekologičtější řešení nákupu.

Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet a nemusíte se bát, že by se této dřevěné misce během přepravy k vám něco stalo.   

Na výběr z těchto rozměrů misek:

Průměr misky (Ø v cm) Materiál Výška misky (cm) Váha misky (g)
14 přírodní masivní buk 6,0 200
18 přírodní masivní buk 6,5 438
20 přírodní masivní buk 6,5 466

 

Více o bukovém dřevě:

Buk patří mezi najznámější listnatý strom v našich končinách, ale jeho největší výskyt je v Asii. Jeho dřevo je tvrdé, málo pružné a poměrně pevné. Barvu má světle hnědou až narůžovělou a pařením získá tmavší barvu. Je stejnorodé a husté. Bukové dřevo se používá zejména v nábytkářství a poslavila jej židle známa jako „thonetka“ z ohýbaného bukového dřeva. Skvěle hoří a má dobrou výhřevnost.

Jak pečovat o misku z bukového dřeva: 

  • Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
  • Příležitostně (jednou měsíčně) znovu ošetřít olejem.
  • Ihned po použití misku opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
  • Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
  • Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost misku znehodnotí).
  • Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
  • Nevystavujte dřevěné výrobky vysokým teplotám.
  • Nepokládejte na dřevo horké nádobí.

Inspirace na použití misky:

Pro inspiraci, jak naložit s dřevěnou miskou, přikladám recepty a ukázku servírování. Stačí kliknout na obrázek a zobrazí se vám recept.

drevo_buchta5

#Buchty na páře plněné zelím

BUCHTY NA PÁŘE patří k tradičním slovenským receptům a já je opět trochu „upgradovala“  náplní ze zelí a zkaramelizované cibulky. Tradiční je i DŘEVO, na kterém jsem buchty naservírovala :)

koleno_kapusta2

#Vepřové koleno na kysaném zelí

V zimě do receptů ráda častěji zařazuju domácí kysané zelí, které máme v soudku. Je nejlepší na různá virová onemocnění a kysaná voda ze zelí vás postaví na nohy (nebo posadí na toaletu). V mojí kuchařce #UPGRADE je tento recept na PEČENÉ VEPŘOVÉ KOLENO jako možnost inovace slovenské tradiční vánoční polévky - kapustnice (zelňačky).


 

2019_NEW_LOGO_black

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

 

made-by-kristina-logo-bile  

Moje označení, tedy značka Made by Kristína vznikla v roce 2016, založením mého profilu na Instagramu. Ale dávno předtím jsem měla profil s názvem Jsem MasterChef. Každému svému příspěvku jsem dala logo a černé pozadí a z toho vychází i design, který si držím dodnes. Přenesla jsem ho i do mé kuchařky #UPGRADE. Výrobky označené logem Made by Kristína jsou originální a na míru vyrobené. Za jejich kvalitou si pevně stojím a sama je používám v životě.

A jak moje značka vznikla? Dozvíte se zde >> O MNĚ

Kristína Nemčková