Masivní dřevěná deska na krájení (35 x 25 x 3 cm)
Masivní dřevěné prkénko na krájení z gumovníkového dřeva je nepostradatelným pomocníkem při každém vaření. Jeho velkorysá plocha poskytuje dostateční prostor na krájení, tak i na odložení nakrájených surovin. Deska se dá využít i na servírování, já jí ráda využívám při grilování a servíruji na ní grilované maso.
Rozměr desky: 35 x 25 x 3 cm
Kategorie: | Krájení a strouhání |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 2 kg |
Masivní dřevěná deska na krájení
z gumovníkového dřeva
Elegantní masivní dřevěné krájecí prkénko, bez kterého si neumím představit žádné vaření. Preferuji dřevo, deska musí být prostorná a měla by být dostatečně těžká, aby držela na pracovní ploše. Deska se dá využít i na servírování jídla, třeba při grilování.
Masivní prkénko je slepeno z malých dřevěných kvádrů z gumovníkového dřeva, které je extrémne tvrdé a odolné. Na obou bocích má praktické prohloubené úchyty pro pohodlnou manipulaci. Při správném zacházení a péči o dřevo vám deska bude dělat radost opravdu dlouho.
Doporučuji desku ihned po doručení opláchnout, usušit a natřít olivovým nebo slunečnicovým olejem. Zajistí se lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
Dřevená deska může být skvělý dárek pro vaše nejbližší. Hodí se opravdu do každé kuchyně a kvalitní dřevěné krájecí prkénko se hodí každému!
Dřevěná deska má tyto parametry:
Rozměr: 35 x 25 x 3 cm
Materiál: 100% masivní gumovníkové dřevo
Hmotnost: 2 kg
Na balení výrobků, které u mě zakoupíte, si dáváme záležet, proto se nemusíte bát, že by se jim během přepravy k vám něco stalo.
Gumovníkové dřevo
Původním názvem Hevea Brasiliensis (česky kaučukovník brazilský) je dřevina původem z jižní Ameriky, kde se nacházela převážně v Amazonském pralese. Pěstování jejích odrůd bylo zkoušeno v několika světových destinacích, kvůli potřebě velmi speficikých podmínek ale našla tato dřevina vhodné podmínky pouze v několika oblastech jižní Afriky a jižní a jihovýchodní Asie. Hlavním důvodem k pěstování kaučokovníku je získávání latexu z kůry stromů, který se následně využívá k výrobě kaučuku. Po 25-30 letech, kdy už nejsou ekonomicky efektivní pro získávání latexu, jsou stromy pokáceny a dále zpracovávány. Dříve byly stromy po pokácení páleny, dnes se z nich vyrábí podlahová krytina nebo kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka na krájení a jiné doplňky do domácnosti.
RADY A TIPY
- Po doručení doporučuji opláchnout, usušit a natřít panenským olivovým olejem pomocí papírového ubrousku. Zajistí se tak lepší odolnost proti vlhku a zvýrazní se kresba dřeva.
- Příležitostně dřevěný výrobek znovu ošetřete olivovým olejem.
- Po použití opláchněte teplou vodou se saponátem a osušte.
- Nikdy nemyjte dřevěné výrobky v myčce nádobí.
- Nepatří do mikrovlnné trouby ani do lednice (extrémní teploty a dlouhodobá vlhkost by ji znehodnotily).
- Nevystavujte vysoké vlhkosti, dřevo se může zkroutit nebo jinak poškodit.
- Nevystavujte vysokým teplotám.
- Nepokládejte na dřevo horké nádobí.
inspirace na recepty
#steak a hranolky
STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).