Švestka povidla (330 g)

Odvařená švestka je povidlový džem uvařen ze 100% švestek, bez přidání jakéhokoliv sladidla (cukru) od českého výrobce Šufan. Povidla jsou dlouze vařena, čímž dochází k odpařování vody a k přirozenému hustnutí ovocné směsi.

Vyrobeno z českého ovoce bez použití cukru a konzervantů.

Obsah balení: 330 g

Skladem
Značka: Šufan
165 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.33 kg

Šufan povidla

Povidla (330 g)

BEZ CUKRU

Lahodná povidla jsou vyrobena ze zralých švestek, které byly opravdu dlouze odvařené. Dlouhým vařením ovoce dochází k postupnému odpařování vody a současně k uvolňování přirozených sladkých látek, proto tato povidla neobsahují žádný přidaný cukr nebo jiná sladidla a k uvolnění pektinu, které jsou obsažené ve švestkách. Pektin je rostlinná látka, která se nachází v buňkách ovoce a při vaření se uvolňuje a slouží jako zahušťovadlo, které pomáhá vytvořit konzistenci povidel.

Povidla jsou ideální náplní do buchet, pirohů nebo sladkých rohlíčků.

Během vaření se ovoce rozpadá a měkne, což umožňuje snadné rozdrcení a vytvoření hladkého povidlového džemu. Čas vaření závisí na druhu ovoce a čím delší dobu se povidla vaří, tím silnější a hustší bude konečný výsledek. Výsledkem vaření ovocných povidel je sladká a aromatická pasta, kterou můžete použít jako samostatnou pochoutku nebo jako přísadu do různých receptů.

Balení 330 g v uzavíratelné sklenici.

Vyrobeno v České republice.

Šufan povidla

100% švestky

Odvařená švestka, tedy povidla, od českého výrobce Šufan neobsahují žádný cukr ani jiná sladidla. Jsou přirozeně sladká, díky vysokému obsahu ovocných cukrů ve švestkách, které jsou výborným zdrojem vitamínů a minerálů. Jedinečným rysem jablečných povidel je zdravý a přirozený charakter.

Povidla jsou skvělou volbou pro ty, kteří se snaží o zdravý životní styl nebo mají omezení v příjmu cukru. Jsou také vhodná pro vegany a lidi s intolerancí na laktózu.

Šufan povidla

Přírodní složení

Složení:
Jablka 90 %, sušená jablka 10 %

Energetická hodnota ve 100 g: 
1005 kJ / 240 kcal

Nutriční hodnoty ve 100 g:

  • bílkoviny 1,3 g
  • sacharidy 53,5 g (z toho cukry 45,5 g)
  • tuky 1,3 g (z toho nasycené MK 0,7 g)
  • sůl 0 g

Vyrobeno bez použití cukru a konzervantů.

Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.

Šufan povidla

TIPY NA POUŽITÍ

  • namazat na pečivo (toast)
  • vylepšit povidly jogurt
  • do buchet, recept na které najdete TADY
  • jako náplň do zdravých snacků
  • jako sladkou přísadu do dezertů
  • do pirohů, recept mám pro vás TADY
  • do mrkvových rohlíčků s povidly, recept TADY

Šufan povidla

Česká výroba

Šufan

KVALITNÍ SUROVINY

Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.

ČISTÉ SLOŽENÍ

Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.

VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY

V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.

Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.

Pirohy s povidly

inspirace na recepty

#Pirohy s povidly

POVIDLOVÉ PIROHY od moji babičky Pavlínky jsou "must have". Je to pro mě taky dětská vzpomínka na prázdniny u ní v Piešťanech na Slovensku, kdy jsem ji v kuchyni pomáhala "šúlať šúlance" ze zbývajícího bramborového těsta, které téměř vždy při přípravě pirohů zbyde. Tento recept najdete i v kuchařce #UPGRADE a dle fotek, které jste mi poslali, je jedním z vašich nejoblíbenějších. Moc vám děkuji za fotky jídel, které podle moji kuchařky vaříte.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Šufan

Šufan granola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.

Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.

Zpět do obchodu