Pekanové máslo (190 g)
Jemné pekanové máslo (190 g) je skvělá pochouťka jenom tak na mlsání nebo jí lze přidat do krému, zmrzliny, udělat z něj tiramisu, do kaše, namazat na toast, nebo mlsat samotné. Je vyrobeno ze 100% z pekonových ořechů, bez přidání cukru nebo jiných dochucovadel a barviv.
Vyrobeno v České republice, bez přidaného cukru.
Obsah balení: 190 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.19 kg |
Pekanové máslo (190 g)
BEZ CUKRU
Jemné pekanové máslo (190 g) od českého výrobce Šufan je vyrobeno z prémiových pekanových ořechů, které si firma z Olomouce sama praží, poté rozemele do extra jemné konzistence. Máslo = 100% pekany, tedy bez přidání cukru nebo jiných složek.
Pekany na první ochutnání chutnají jako sladší a plnější (máslovější) vlašský ořech a pražením získavají ještě lepší chuť.
Skvěle se hodí na opečený toast, sladké pečivo, do dezertů jako náhrada za živočišné tuky, nebo jej lze přidat do snídaňové kaše, do smoothies, jogurtu, jako přísada do pečení a na ochucení krému nebo domácí zmrzliny.
Netradiční ořechové máslo z pekanů!
Máslo je vyrobeno z kvalitních surovin a neobsahuje žádné přidané konzervanty, cukr, ani umělé barviva. Je vhodné pro ty, kteří preferují zdravější mlsání a snaží se vyhnout potravinám obsahujícím přidaný cukr.
Balení 190 g v uzavíratelné sklenici.
Vyrobeno v České republice.
Máslo je baleno do skleničky, kterou můžete využít i po spotřebování třeba na domácí džem.
Pekanový ořech
Pekanové ořechy jsou plody stromu pekanovníku královského (Carya illinoinensis) a jsou původem z Severní Ameriky. Tento ořechový strom roste především na jihu USA a Mexika a v poslední době se rozšířil i do jiných částí světa. Pekanové ořechy jsou velmi oblíbené díky své chuti, která je výrazná a sladká, a jsou také bohatým zdrojem živin.
Pekanové ořechy jsou velmi bohatým zdrojem bílkovin, vlákniny a zdravých tuků. Jsou také bohatým zdrojem antioxidantů, vitaminu E, hořčíku, fosforu a zinku. Díky svému složení jsou pekanové ořechy doporučovány jako součást zdravé a vyvážené stravy.
Přírodní složení
Složení:
Pražené pekanové ořechy 100 %.
Energetická hodnota ve 100 g:
3025 kJ / 733 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 9 g
- sacharidy 13 g (z toho cukry 7 g)
- tuky 70 g (z toho nasycené MK 7 g)
- sůl 0 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy sezamu a ostatních skořápkových plodů.
Upozornění:
Tuhá konzistence a bílé krystaly jsou přirozeným jevem při nižších teplotách. Doporučujeme před konzumací ponechat při pokojové teplotě.
Vyrobeno bez použití cukru a konzervantů.
Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.
TIPY NA POUŽITÍ
- namazat na pečivo (toast)
- vylepšit máslem jogurt nebo kaši
- jako náplň do zdravých snacků
- jako sladkou přísadu do dezertů
- jako příchuť krému dezertu nebo zmrzliny
Objevte další chutě ořechového másla. Vše najdete TADY.
Ořechová másla od českého výrobce Šufan budou po chuti každému, kdo má rád poctivou chuť ořechů, neošálenou cukrem. Objevte všechny příchutě másel vyrobených z prvotřídních surovin - ořechů.
inspirace na recepty
#Pistáciový tart
Ořechový tart s hruškou, jehož základní vrstvu tvoří křehké těsto pâte sablée, pistáciový pečený krém, ganache z bílé čokolády a vanilkové hrušky. Ve francouzštině slovo “sablée” znamená písek a těsto ho svou konzistencí před přidáním vajíčka připomíná. Do tartu jsem zapracovala pistáciovou mouku, pistáciovou pastu a drcené pistácie, které lze nahradit i pekany nebo jinými ořechy.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
Šufan
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.