Mléčná čokoláda 51 % na vaření (500 g)

Mléčná čokoláda 51% na vaření ve formě hoblinekje vhodná na přípravu vlastní čokoládové tabulky, dortového krému nebo polevy. Mléčné čokoládové hoblinky lze přidat do snídaňové kaše, müsli nebo využít na přípravu domácích pralinek.

Vyrobeno v České republice.

Obsah balení: 500 g

Skladem
Značka: Šufan
395 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.5 kg

Šufan mléčná čokoláda

Mléčná čokoláda 51 % na vaření (500 g)

strouhaná

Mléčná čokoláda 51% na vaření je nastrouhaná a balena v uzavíratelném sáčku (500 g). Čokoládové hoblinky je tak možné kdykoliv použít na výrobu čokoládových másel, do kaše, do dortového krému, na posypání, ale i na samotné mlsání.

Balení 500 g v uzavíratelném sáčku.

Ideální pro pečení i vaření.

Využití hoblin mléčné čokolády 51% je mnoho:

  • na výrobu vlastní čokoládové tabulky
  • na pečení i vaření
  • do těsta koláče
  • do krému
  • na sušenky
  • na výrobu pralinek (truffles)
  • na čokoládovou polevu
  • na horkou čokoládu do hrnku
  • na posypání do müsli, jogurtu a dalších snídaní

Šufan mléčná čokoláda

Přírodní složení

Složení:
Kakaové máslo BIO, třtinový cukr 27 % BIO, kakaové boby BIO, sušené plnotučné mléko 22 %.

Energetická hodnota ve 100 g: 
2510,5 kJ / 600,1 kcal

Nutriční hodnoty ve 100 g:

  • bílkoviny 8,7 g
  • sacharidy 42,7 g (z toho cukry 35,5 g)
  • tuky 43,4 g (z toho nasycené MK 23,3 g)
  • vláknina 2,5 g
  • sůl 0,2 g

Alergeny:
Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a ostatních skořápkových plodů.

Šufan mléčná čokoláda

Výroba čokolády má těchto 6 kroků.

Šufan mléčná čokoláda

mléčná čokoláda

Výroba 51% čokolády začíná u výběru kakaových bobů. Ty se zbaví slupek, nadrtí a šetrně se pak praží, aby si zachovaly co nejvíce živin.

Opražené boby se pak melou v melanžéry mezi žulovými kameny a tam se mění v kakaovou hmotu. V této fázi se přidávají další suroviny, například kakaové máslo pro jemnou konzistenci a sušená třtinová šťáva BIO, která mírně čokoládu osladí. V případě mléčné čokolády se přidává sušené mléko.

Hotová čokoláda se pak temperuje, nejdřív zahřívá, aby sa roztavily krystaly kakaového másla, poté prudce zchladí, opět zahřeje, už jen mírně na běžnou teplotu. Tímto procesem získá lesk a křupavost. Posledním krokem je odlití do tabulkové formy.

Šufan mléčná čokoláda

Hrnek horké mléčné čokolády

V rendlíku si ohřejte mléko pod bod varu, nejlépe na přibližně 70°C, ztlumte plamen a přisypte hoblinky tmavé čokolády. Neustále míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevařte, měla by se rozpustit v teplém mléce.

Na dochucení lze horkou čokoládu dosladit třtinovým cukrem, přidat pár hoblinek pomerančové kůry a servírovat s kopečkem šlehačky.

Šufan mléčná čokoláda

Vyrobte si vlastní tabulku čokolády

Vyrobit si doma vlastní tabulku čokolády se zdobením je opravdu jednoduché. Potřebovat budete kvalitní čokoládu na vaření jako je tato a silikonovou formu na čokoládu. Doporučuji tu od Silikomart, vyrobenou v EU ze zdravotně nezávadního materiálu.

  • čokoláda se tzv. temperuje, aby získala ve finále lesk i hezkou barvu. Doporučuji na roztopení čokolády použít kuchyňský teploměr a dodržet základních kroků temperování čokolády
  • formu si položte na rovnou podložku, třeba desku na krájení a po naplnění čokoládou s podložkou pár krát zaklepejte o pracovní plochu, abyste odstranili vzduchové bubliny z čokolády ve formě
  • na vyhlazení čokolády na celou plochu formy lze použít měkkou kuchářskou kartu (stěrku)
  • čokoládu dozdobte oříšky, sušeným ovocem, kořením ... je to jenom o fantazii
  • nechte chvíli vystydnout při pokojové teplotě a pak formu vložte do lednice na přibližně 20 - 30 minut
  • díky měkkému silikonovému materiálu se tabulka čokolády velice jednoduše z formy sejme
  • doporučuji zabalit do průsvitné tvrdé fólie a vytvořit tak z čokolády vlastní originální dárek

Šufan mléčná čokoláda

RADY A TIPY

  • Sáček, ve kterém vám čokoláda na vaření dorazí, je uzavíratelný.
  • Minimální trvanlivost je uvedena na obale.
  • Uchovávejte v suchu, tmě a při teplotě do 20 °C
  • Vyrobeno v České republice

Čokoládový dort

inspirace na recepty

#Nejlepší čokoládový dort

Tento dort je plný čokolády a nejde ho zkazit! Používám jej i jako základ pro zákusek, který doplním ovocem, šlehačkou nebo creme fraiche. Neznám lepší ČOKOLÁDOVÝ DORT!

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Šufan čokoládová granola

Česká výroba

Šufan

KVALITNÍ SUROVINY

Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.

ČISTÉ SLOŽENÍ

Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.

VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY

V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.

Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.

Šufan

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.

Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.

Zpět do obchodu