Makadamové ořechy naturální (200 g)
Makadamové ořechy naturální a nesolené od českého výrobce Šufan mají jemnou máslovou chuť. Díky vynikající nutriční hodnotě je makadamový ořech populární přísadou v mnoha jídlech. Lze je použít do sladkých i slaných jídel, jako jsou dezerty, müsli, saláty, pečivo, ale dají se mlsat i samostatně. Stačí pár kousků a jste zasycení.
Obsah balení: 200 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.2 kg |
Makadamové ořechy natural (200 g)
nesolené
Nesolené naturální makadamové ořechy od českého výrobce Šufan jsou baleny v uzavíratelném sáčku o hmotnosti 200 g. Mají vynikající jemnou máslovou chuť, a i přes vyšší cenu si je může dopřát každý, stačí totiž spořádat pár kousků a jste zasycení. Dokonce jsou nejvíce kalorické ze všech ořechů.
Makadam ořechy jsou populární jako samostatná svačina nebo jako skvělá surovina do dezertů i slaných pokrmů. Navíc jsou ideální pro vegany a vegetariány, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k masu.
Balení 200 g v uzavíratelném sáčku.
Ideální ořechy na mlsání, zdobení dezertů, ale i pro snídani nebo do kaše.
Nutriční hodnoty makadamových ořechů jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, vitamín B (thiamin) a minerály, jako jsou hořčík, draslík, fosfor a železo. Obsahují také mnoho důležitých antioxidantů (vitamin E, selen) a jsou zdrojem zdravých omega-3 mastných kyselin.
Přírodní složení
Složení:
Makadamové ořechy 100 %.
Balení:
Uzavíratelný sáček, 200 g.
Energetická hodnota ve 100 g:
3004 kJ / 718 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 8 g
- sacharidy 14 g (z toho cukry 4 g)
- tuky 76 g (z toho nasycené MK 12 g)
- sůl 0 g
Země původu surovin:
Austrálie
Alergeny:
Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a ostatních skořápkových plodů.
Makadamový ořech
Makadam je velký ořech, který pochází z makadamovníku. Tento strom roste především v Austrálii, ale také v Kalifornii a Jižní Africe. Makadamové ořechy mají charakteristický sladký a málo hořký chuťový profil, díky čemuž se stávají populární přísadou v mnoha receptech.
Nutriční hodnoty makadam ořechu jsou vynikající, protože jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, vitamín B a minerály, jako jsou hořčík, draslík, fosfor a železo. Obsahují také mnoho antioxidantů a jsou zdrojem zdravých omega-3 mastných kyselin.
Díky své vynikající nutriční hodnotě a vynikající chuti je makadamový ořech populární přísadou v mnoha jídlech. Lze je použít jako přísadu do sladkých i slaných jídel, jako jsou dezerty, müsli, saláty, pečivo atd.
RADY A TIPY
- Sáček, ve kterém vám ořechy dorazí, je uzavíratelný.
- Minimální trvanlivost je uvedena na obale.
- Ořechy skvěle chutnají samotné, ale i jako součást salátu, müsli, dezertu.
- Uchovávejte v suchu, tmě a při teplotě do 23 °C
- Vyrobeno v České republice
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
inspirace na recepty
#Ořechové rohlíčky
Když chci jednodušší variantu, peču SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY bez kynutí. Vždy sáhnu po tomto receptu a náplň přizpůsobím své (nebo vaší) fantazii. Použít do náplně lze i pekanové ořechy.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Macadamia nuts
Šufan
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.