Lískový ořech s mléčnou čokoládou (190 g)
Jemné máslo z lískových oříšků a mléčné čokolády (190 g) je skvělá pochouťka jenom tak na mlsání nebo jí lze přidat do kaše, namazat na toast, použít jako náplň do dortových krémů. Je vyrobena z lískových ořechů (70%) a mléčné čokolády (30%).
Vyrobeno v České republice.
Obsah balení: 190 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.19 kg |
Lískový ořech s mléčnou čokoládou (190 g)
BEZ CUKRU
Lískový ořech s mléčnou čokoládou je jemné ořechové máslo z vlastní výroby české značky Šufan. Jemné čokoládovo-oříškové máslo je vyrobeno ze 70% kvalitních lískových ořechů a 30% je mléčná čokoláda. Ořechy se předem praží, poté rozemelou do extra jemné konzistence a smíchají se s čokoládou.
Máslo se skvěle hodí jako pomazánka na opečený toast, sladké pečivo, do ovesné kaše, jogurtu, na ovoce (banány nebo jablka) a nebo si jí vychutnáte samotnou. Máslo je vhodné i pro pečení.
Lískooříškové máslo s čokoládou není tak sladké jako běžně dostupné másla známych značek. Hodí se na mlsání i pečení.
Balení 190 g v uzavíratelné sklenici.
Vyrobeno v České republice.
Máslo je baleno do skleničky, kterou můžete využít i po spotřebování třeba na domácí džem.
lískový ořech
Lískové ořechy jsou plodem lískovníku obecného, který roste především v mírném podnebném pásu Evropy a Asie. Ořechy jsou kulaté a mají hladkou slupku, která se snadno loupe zejména po opečení. Jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny a vlákninu a jsou významným zdrojem vitamínů a minerálů, jako je vitamín E, hořčík a fosfor.
Lískové ořechy jsou oblíbenou přísadou do sladkých i slaných jídel a používají se také k výrobě ořechového másla, jako je toto máslo s mléčnou čokoládou.
mléčná čokoláda
Výroba 51% čokolády začíná u výběru kakaových bobů. Ty se zbaví slupek, nadrtí a šetrně se pak praží, aby si zachovaly co nejvíce živin.
Opražené boby se pak melou v melanžéry mezi žulovými kameny a tam se mění v kakaovou hmotu. V této fázi se přidávají další suroviny, například kakaové máslo pro jemnou konzistenci a sušená třtinová šťáva BIO, která mírně čokoládu osladí. V případě mléčné čokolády se přidává sušené mléko.
Hotová čokoláda se pak temperuje, nejdřív zahřívá, aby sa roztavily krystaly kakaového másla, poté prudce zchladí, opět zahřeje, už jen mírně na běžnou teplotu. Tímto procesem získá lesk a křupavost. Posledním krokem je odlití do tabulkové formy.
Přírodní složení
Složení:
Pražené lískové ořechy 70 %, mléčná čokoláda 30 % (kakaové máslo BIO, třtinový cukr, sušené mléko, kakaové boby BIO), sůl.
Energetická hodnota ve 100 g:
2649 kJ / 634 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 12,9 g
- sacharidy 25,8 g (z toho cukry 14,8 g)
- tuky 56,4 g (z toho nasycené MK 9,85 g)
- sůl 0,1 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy sezamu a ostatních skořápkových plodů.
Upozornění:
Tuhá konzistence a bílé krystaly jsou přirozeným jevem při nižších teplotách. Doporučujeme před konzumací ponechat při pokojové teplotě.
Vyrobeno bez použití cukru a konzervantů.
Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.
Objevte další chutě ořechového másla. Vše najdete TADY.
Ořechová másla od českého výrobce Šufan budou po chuti každému, kdo má rád poctivou chuť ořechů, neošálenou cukrem. Objevte všechny příchutě másel vyrobených z prvotřídních surovin - ořechů.
inspirace na recepty
#Buchty
ČESKÉ BUCHTY s tvarohem, povidly, marmeládou, mákem nebo třeba burákovým máslem jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Často mě honí mlsná a přesně vím, že mám chuť právě na tyto buchty! Rovnou vám ale řeknu tajemství - ať jich uděláte kolik chcete, vždy to bude málo :-)
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
Šufan
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.