Konfit Fík & Ořech Nicolas Vahé (170 g)

Lahodný konfit s fíky a vlašskými ořechy od Nicolase Vahé perfektně doplní sýrový talíř, paštiku nebo třeba foie gras.

Obsah balení: 170 g

Skladem
Značka: Nicolas Vahé
195 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Hmotnost: 0.3 kg

Nicolas Vahe konfit fík a ořech

Konfit fík & vlašský ořech (170 g)

Nicolas Vahé

Lahodný konfit s fíky a vlašskými ořechy od šéfkuchaře Nicolase Vahé se perfektně hodí k syrovému talíři. Konfitování je podobné marmeládě, ale obsahuje mnohem méně cukru a více ovoce. Kombinace pikantní a sladké chuti vytváří dobrý kontrast k sýru, jako je třeba sýr s modrou plísní nebo kozí sýr. Dokonalé spojení tvoří i s paštikou nebo s foie gras. Skladuje se v lednici a podává vychlazený.

Fíkový konfit se dokonale hodí k foie gras a paštikám. Podává se vychlazený!

Obsah balení: 170 g
Složení: 50,5 % fíky, ovocný cukr (získaný z ovoce), třtinový cukr, bílé víno z Pays d'Oc, 1,7 % vlašské ořechy, želírující látka - ovocný pektin, koncentrovaná citronová šťáva.
Rozměr balení: výška 8,5 cm x průměr 5,5 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení, po otevření spotřebujte do 1 týdne a skladujte v chladu.

Nicolas Vahe konfit fík a ořech

konfit fík & ořech

použití

  • jako příloha k sýrům
  • dochucovadlo k pečenému masu
  • k paštice
  • na toast nebo sendvič

Nicolas Vahe konfit fík a ořech

konfit (confit)

Francouzské slovo "confit" znamená konzervovat. Je to technika tradičně používaná ke konzervaci masa a nejznámější je kachní konfit. Maso se pořádně nasolí a pak ponoří do tuku, ve kterém se pomalu několik hodin při nižší teplotě peče. Konfitovat se dá i zelenina nebo ovoce. Pro ovoce platí, že konzervantem je cukr.

Recept na domácí fíkový konfit

Ingredience
4 šálky cukru
2 šálky vody
2 - 3 citrony nakrájené na kolečka (zbavené kůry)
1 - 1,5 kg čerstvých, stopek zbavených fíků
1/2 šálky nasekaných vlašských ořechů

Ve větším hrnci na středním teplotě rozpustím cukr ve vodě, přidám najemno nastrouhanou citronovou kůru a kolečka citronů. Směs přivedu k varu a až pak vložím na menší kousky nakrájené očištěné fíky a teplotu vařiče snížím. Nechám vařit 1,5 až 2 hodiny, dokud se tekutina ve směsi nezredukuje na minimum a zůstane mi fíková směs podobná marmeládě. Přidám nadrobno nasekané vlašské ořechy a stáhnu z vařiče. Směs nechám minimálně hodinu odležet.

Hotovou, vychlazenou fíkovou směs přendám do čistých uzavíratelných skleniček a uskladním do lednice. Konfit vydrží přibližně měsíc a podává se vždy vychlazený k sýru, masu, paštike.

Nicolas Vahe konfit fík a ořech

Nicolas Vahé

Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.

Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.

Steak

inspirace na recepty

#steak

STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení