Granola čokoládová (420 g)
Čokoládová granola plná pražených lískových ořechů, bezlepkových vloček zapečených s kokosovým máslem, medem a s čokoládou, která pochází z vlastní produkce českého výrobce Šufan. Balení obsahuje opravdu velké kusy gralony a je plná kvalitní chutné čokolády.
Obsah balení: 420 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.42 kg |
Křupavá čokoládová granola (420 g)
BEZ LEPKU
Směs šetrně pražených lískových ořechů, semen a bezlepkových vloček dozlatova zapečených s kokosovým máslem, medem a s přidáním 60% čokolády z vlastní produkce českého výrobce Šufan. Čokoládová granola je jak jinak plná čokolády, hodné čokolády.
Balení 420 g v uzavíratelném sáčku.
Ideální pro snídani nebo jako svačinu. Prudce návykové!
Každý kousíček této granoly je plný křupavé chuti. Obsahuje jenom přírodní suroviny, jako jsou bezlepkové ovesné vločky, kokos, čokoládu, med, lískové ořechy, lněná semínka a chia semínka a taky špetku soli.
Díky této skvělé kombinaci bude vaše snídaně či svačina plná energie a dokonalé chuti. Je ideální pro snídani, jako doplněk do jogurtu nebo mléka nebo jako svačinu na cesty. Díky praktickému sáčku, který je uzavíratelný je skladování a přenos granoly velmi snadné.
Přírodní složení
Složení:
Bezlepkové ovesné vločky, kokos, sedmdesátiprocentní čokoláda BIO 11,5 % (kakaové boby BIO, sušená třtinová šťáva BIO, kakaové máslo BIO), med, rýžový sirup, lískové ořechy, slunečnicová pasta, lněná semínka, chia semínka (Salvia Hispanica), kakaový prášek BIO, sůl.
Energetická hodnota ve 100 g:
2082 kJ / 498 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 10,4 g
- sacharidy 43,6 g (z toho cukry 18,7 g)
- tuky 31 g (z toho nasycené MK 15,1 g)
- sůl 0,2 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a ostatních skořápkových plodů.
Spotřebujte do 1 měsíce po otevření.
Co je to granola?
Granola je směs ovesných vloček a dalších suroviny, jako jsou ořechy, semena, sušené ovoce a sladidla. Je to v podstatě zapečené müsli s medem a ořechovými másly. Touto úpravou získá svou křupavou texturu a lahodnou chuť. Granola od českého výrobce Šufan obsahuje velké "kusy" granoly, které jenom tak někde jinde nenajdete.
Granola je běžně konzumována jako snídaně nebo svačina a podává se s mlékem, jogurtem nebo rozmixovaným ovocem. Mnoho lidí si oblíbilo granolu jako zdravou alternativu k cereáliím a sladkým dezertům. Granola může být také bohatým zdrojem vlákniny a proteinů.
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
RADY A TIPY
- Sáček, ve kterém vám granola dorazí, je uzavíratelný.
- Minimální trvanlivost je uvedena na obale, granolu doporučuji spotřebovat měsíc po otevření.
- Skvěle chutná samostná, ale i s mlékem nebo jogurtem.
- Granolu lze rozmixovat spolu s máslem a použít jako základ pro cheesecake.
- Upozorňuji, vzniká na ní návyk a budete chtít svoje zásoby granoly brzy doplnit.
- Uchovávejte v suchu, tmě a při teplotě do 23 °C
- Vyrobeno v České republice
inspirace na recepty
#Cheesecake
Müsli nebo granolu snídám nejčastěji a zkusila jsem z ní připravit i tento cheesecake. Základ korpusu tvoří rozmixované müsli, ale použít lze i čokoládovou granolu.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Šufan
Šufan granola
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.