Fermentovaný Kampotský pepř: President Edition (40 g)
Fermentovaný Kampotský zelený pepř v kombinaci s kampotským solným květem od Pepper Field má skvělé jedinečné aroma a konzistenci. Skvělé se hodí k masu, na omáčky či do pesta. Můžete jej ovšem nasypat k jakémukoliv jídlu jako finální tečku, protože není tak silný, jako je náš lyofilizovaný Kampotský pepř či zelený nakládaný.
Tento pepř nepatří do mlýnku.
Obsah balení: 40 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.04 kg |
Obsahuje: | 1 balení Kampotského pepře |
Rozměr balení: | 16,5 x 11,5 cm |
Výrobce: | .pepper..field |
Záruka: | 8 dnů (potraviny) |
Poznejte rozdíl Kampotského pepře
Pepper Field
Fermentovaný zelený pepř President Edition (40 g) je selekce toho nejlepšího Kampotského pepře se špetkou pravého solného květu sbíraného ručně v kampotských salinách. A proč President Edition? Stejně jako každá jiná asociace, i KPPA (Kampot Pepper Promotion Association) má svého prezidenta. .pepper..field v exkluzivní spolupráci s asociací a rodinou, která tento pepř sbírá, připravili fermentovaný pepř nazvaný President Edition.
Měkký a sametově jemný pepř, kterému nechybí patřičná svěžest a lehká palčivost. Zelený pepř je sklízen a za pomoci soli fermentován starou japonskou metodou v Kambodži ihned po utržení z pepřové liány. Díky tomu nabízí tento pepř neopakovatelné aroma, které si můžete vychutnat okamžitě po otevření. Rozdíl mezi klasickým sušeným a čerstvým pepřem poznáte okamžitě.
Chuť i vůně Kampotského pepře jsou nesrovnatelné s klasickým pepřem. Je mnohem výraznější, bohatá, a přesto delikátní a jemná.
Rozměr balení je 16,5 x 11,5 cm a obsahuje 40 g fermentovaného černého kampotského pepře President Edition.
Fermentovaný Kampotský pepř
President Edition
Chuť i aroma fermentovaného pepře jsou jemné a postupně se rozvíjí v ústech v plnou pepřovou chuť doprovázenou aromatem květin, citrusů a jehličnanů. Skvělé se hodí do jemných omáček, ke steakům a dalšímu tmavému masu. Dokonale dochutí ryby, ale i těstoviny. Zkuste jej přidat do salátů anebo si s ním ochuťte kterékoliv ze svých oblíbených jídel. Uvidíte, že vás vždy mile překvapí.
Pepřová zrna od Pepper Field exportovaná na váš stůl pocházejí z produkce malých rodinných farem v Kambodži, které k pěstování pepře přistupují s poctivostí a tradičními postupy využívánými už po stovky let. Byly odkoupena za co nejférovějších podmínek a i proto nesou označení Fair Trade. Zrna si v průběhu exportu procházejí několikanásobnou selekcí, která zaručuje, že se na váš stůl dostává ta nejautentičtější chuť a vůně z Kambodže. A tak jako na selekci nejlepších pepřových zrn dává si Pepper Field záležet i na balení. Proto je nakládaný zelený pepř zabalen do recyklovatelných obalů.
Minimální trvanlivost nakládaného zeleného pepře je jeden rok. Otevřený produkt skladujte v chladu a spotřebujte nejpozději do 3 měsíců. Fermentovaný pepř nepatří do mlýnku. Čerstvý pepř není potřeba žádným způsobem drtit, a pokud přeci jen budete chtít jeho vrchní slupku narušit, použijte hmoždíř.
Hodí se k omáčkám a ke steakům z tmavého masa
Fermentovaný Kampotský pepř z edície President je pro opravdové gurmány, kteří si svůj pokrm rádi obohatí naprosto neobvyklou chutí. Zelený pepř je sklízen a za pomoci soli fermentován starou japonskou metodou v Kambodži ihned po utržení z pepřové liány. Díky tomu nabízí tento pepř neopakovatelné aroma, které oceníte v jemných omáčkách, ke steakům a dalšímu tmavému masu. Dokonale dochutí ryby, ale i těstoviny.
Fermentovaný černý pepř je zabalen do recyklovatelných obalů přímo v Kambodži a k vám domů dorazí ještě zabalen v unikátní obálce vyrobené z Extract papíru. K jeho výrobě slouží použité kelímky od kávy, přičemž pět z nich vystačí na výrobu jednoho archu tohoto papíru. Díky tomu si zcela bez výčitek vychutnáte jedinečnou chuť pepře, kterou nám dává kambodžská příroda.
Více o kampotském pepři
KAMBODŽSKÉ ZLATO
Farmáři se starají o pepřové plantáže od 13. století stejně jako jejich předchozí generace. Pěstují jej za pomocí čistě přírodních a udržitelných postupů. Díky tomu si pepř ve světě vysloužil přezdívku „šampaňské mezi pepři“. Při naší první návštěvě farem jsme se rozhodli tuto autenticitu zachovat a Kampotský pepř vám dodáváme napřímo a sami dohlížíme na zachování všech principů včetně ručního balení v ČR.
BARVA
Ať už je jakákoli, vždy se jedná o stejnou kuličku pepře v různých fázích zralosti. Například černý pepř se sbírá jako nezralý zelený po větvičce, ale červený se sbírá po kuličce teprve až zčervená.
ČERSTVOST
Běžný pepř putuje přes mnoho překupníků několik měsíců po celém světě v nevyhovujících podmínkách bez vakuace, na lodi, zvětrává a zatuchá. K vám se tak dostane pouze prázdná kulička bez chuti.
Kampotský pepř vakuujeme ihned po sklizni společně s farmáři na českých strojích a poté dopravíme do ČR, kde jej balíme až těsně před prodejem. Máte tak v ruce nejčerstvější pepř rovnou z plantáže.
KONTROLA
Striktně následujeme Book of Specifications - oficiální dokument, který deklaruje, jaká kulička Kampotského pepře může opustit Kambodžu. Farmáři přebírají pepř tradičně ručně a pinzetou, takže do ČR nám doputuje v cca 99,6% čistotě. Tady jej znovu kontrolujeme na špičkovém stroji s optickou mechanikou Bühle r Sortex, který zachytí poslední stébélka trávy a dočistí pepř na 100 %. Neznáme jinou firmu, která by měla takto precizní několikanásobnou kontrolu.
KVALITA
Od nás k vám se dostane pouze kulička velká zhruba 4 mm, velmi tvrdá, plná chuti, sytá na barvě, šťavnatá a opravdu aromatická. Kampotský pepř roste na jihu Kambodži ve velmi vzácném podnebí a bohaté půdě, kde rostlinky mají dostatek živin a vše je přísně organické. Jeho výjimečná kvalita přináší i zdravotní benefity - díky obsahu piperinu zrychluje metabolismus, prokrvuje sliznice, detoxikuje, pomáhá při bolestech, špatném dýchání a funguje dokonce i jako afrodiziakum! Náš pepř je díky precizní kvalitě i bezlepkový.
.pepper..field
česká značka
V současné době je .pepper..field jedinou firmou na světě, která platí v Kambodži malým farmářům 100% fair trade cenu oficiálně stanovenou KPPA. Navíc tuto částku vždy dostanou napřímo od nich, v plné výši, bez jakýchkoliv prostředníků. Jejích snahou je tímto způsobem změnit platové podmínky v Kambodži k lepšímu a motivovat i ostatní. Malé farmy v Kambodži mají nejlepší know-how na pěstování pepře již od 13. století. Celkově je v Kambodži cca 300 malých rodinných farem oproti cca 5ti velkým farmám, které vlastní cizinci. Pepper..field spustil svůj projekt podpory v roce 2018 a svým nákupem pepře podpořili neuvěřitelných 200 malých rodin. Všechny farmáře znají zakladatelé .pepper..field osobně. Jejich cílem je zajistit dlouhodobý a udržitelný rozvoj těchto farmářů, nakupovet od nich za fair trade podmínek 100 % jejich produkce tak, aby jejich děti mohly převzít rodinné dědictví. Většina těchto rodin používá utržené peníze na údržbu farmy, zdravotní péči, na školné a pomůcky pro děti. Část svého zisku .pepper..field vrací zpět do Kambodže na projekty spojené se školstvím a zdravotnictvím.
Certifikáty pravosti kampotského pepře
Pravý Kampotský pepř musí být vždy doprovázen čtyřmi povinnými certifikáty, které určují jeho kvalitu, jedinečnost a původ. Dále musí obsahovat LOT NUMBER identifikující konkrétní farmu nebo zpracovatele. Pokud váš pepř nemá všechny čtyři certifikáty a lot number, není to Kampotský pepř.
Dokazuje původ a kvalitu Kampotského pepře. Celosvětově se objevuje spousta levných kopií např. pod názvem pepř z Kampotu, pepř Kampot nebo pepř z Kambodže, které však s pravým Kampotským pepřem nemají nic společného. Pokud váš pepř tedy nemá všechny čtyři certifikáty a lot number, není to Kampotský pepř.
Mezinárdní společnost Ecocert patří mezi největší certifikační společnosti na světe a zabývá se kontrolou a certifikací organických produktů. Zástupce Ecocert žije v Kambodži, úzce spolupracuje s KPPA a jeho úkolem je pravidelně kontrolovat vzorky pepře od všech farem z každé sklizně.
Kampotský pepř se stal prvním kambodžským produktem a zároveň jediným pepřem na světě, kterému byl udělen tento status, stejně jako například oblasti Champange ve Francii. Je to záruka toho, že váš pepř vyrostl v nejvhodnějších klimatických podmínkách na světě za pomoci farmářských metod a technik té nejvyšší úrovně.
Konkrétní soupis pravidel, které musí daná země v rámci PGI splňovat od zasazení rostliny až po dohledání kuličky pepře na základě tracking number ve světě. V Kambodži se nejvíce klade důraz na organický původ a zákaz veškerých chemických hnojiv.
inspirace na recepty
#steak
STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
.pepper..field na ČT Objektiv
.pepper..field pro Kambodžu
V současné době je .pepper..field jedinou firmou na světě, která platí v Kambodži malým farmářům 100% fair trade cenu oficiálně stanovenou KPPA. Navíc tuto částku vždy dostanou napřímo od nich, v plné výši, bez jakýchkoliv prostředníků. Jejich snahou je tímto způsobem změnit platové podmínky v Kambodži k lepšímu a motivovat i ostatní. Malé farmy v Kambodži mají nejlepší know-how na pěstování pepře již od 13. století. Celkově je v Kambodži cca 300 malých rodinných farem oproti zhruba pěti velkým farmám, které vlastní cizinci.
Pepper..field spustil svůj projekt podpory v roce 2018 a svým nákupem pepře podpořili neuvěřitelných 200 malých rodin. Všechny farmáře znají zakladatelé .pepper..field osobně. Jejich cílem je zajistit dlouhodobý a udržitelný rozvoj těchto farmářů a nakupovat od nich za fair trade podmínek 100 % jejich produkce tak, aby jejich děti mohly převzít rodinné dědictví. Většina těchto rodin používá utržené peníze na údržbu farmy, zdravotní péči, na školné a pomůcky pro děti. Část svého zisku .pepper..field vrací zpět do Kambodže na projekty spojené se školstvím a zdravotnictvím.