Cukrový jedlý papír na dort (ø 16 cm)
Dekorační terč (jedlý papír) ve tvaru kruhu z cukrové hmoty s obrázkem na dort. Na výběr více obrázků.
Průměr: 16 cm
Balení obsahuje 1 ks.
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Jedlý cukrový papír na dort (terč)
deKora
Cukrový papír (terč) s obrázkem na dekoraci dortu s průměrem 16 cm a více.
Aplikace papíru na dort je velice jednoduchá a přikládá se na dort přibližně 3 hodiny před konzumací, aby stačil jemně změknout. Jedlý papír se pokládá na již hotový a vychlazený dort, jehož vrchní díl se potře tenkou vrstvou nejlépe světlého krému, popřípadě gelem na jedlý papír nebo želatinou a tím se potře jedlý papír až přes okraje i po aplikaci na dort. Gel zabrání zvlnění papíru od vlhkostí z krému.
Doporučuje se okraje jedlého papíru dozdobit a taky zatěžit krémem, čokoládou, opět aby se papír nezvlnil.
Papír není vhodné aplikovat přímo na marmeládu, želatinu, tyto obsahují hodně vlhkosti a papír se dortu zvlní a rozpije.
Radost z hezky ozdobeného dortu je vždy oboustranná, jak u "cukráře", tak u oslavence!
Složení: voda, zvlhčovadlo: E422, kukuřičný škrob, barvivo: E171, E133, emulgátor: sojový lecitin, regulátor kyselosti: E330, konzervátor: E202
Průměr terče: 16 cm
Váha: 20 g
Výroba: Španělsko
Jak pracovat s jedlým papírem
- Jedlý papír se aplikuje přibližně 3 hodiny před servírovaním a konzumaci.
- Ideální podklad je potahovací hmota (fondán), čokoláda, marcipán nebo máslový krém.
- Při pokládání na krémový povrch je zapotřebí terč (jedlý papír) potřít gelem na jedlý papír nebo želatinou za studena.
- Spotřebujte do data uvedeného na obalu.
inspirace na recepty
#Mangový dort
Mangový nebo marakujový dort potěší každého oslávence. Je svou chutí svěží, lehký a chuť exotického ovoce z něj dělá výjimečný zákusek. Dozdobit jej můžete jedlým papírem s obrázkem a rázem máte originální dětský dort.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.