Chutney rajče, jablko a chilli Nicolas Vahé (150 g)

Ostro-sladko-kyselé chutney (čatní) mango a kokos od Nicolase Vahé dochutí grilované maso, sýry nebo salámu na prkénku nebo se hodí do salátové zálivky.

Obsah balení: 150 g

Skladem
Značka: Nicolas Vahé
215 Kč / ks
Kategorie: Dobroty a dochucovadla
Hmotnost: 0.3 kg

Nicolas Vahe chutney tomato, apple, chilli

Chutney tomato, apple & chilli (150 g)

Nicolas Vahé

Chutney s rajčaty, jablky a chilli od dánského šéfkuchaře Nicolas Vahé se skvěle hodí na tapasovou desku, čili talíř se sýrem, pečivem a salámy a dodá "jednohubkám" jemně pikantní chuť. Chutney lze použít v sendviči, ve wrapu z tortily, jako dochucovadlo na obložené chlebíčky nebo do hamburgeru.

Pro nečekanou návštěvu nakrájejte sýry, salám a přidejte lžičku chutney. Povýšite tím celý servis!

Obsah balení: 150 g
Složení:36 % rajčat ve slupce, rajčatová šťáva, regulátor kyselosti (kyselina citronová), 17 % sušených rajčat, třtinový cukr, cibule, 8 % jablka, česnek, extra panenský olivový olej, ocet z červeného vína, 0,5 % koření, aromatické bylinky, sůl.
Rozměr balení: výška 8,5 cm x průměr 5,5 cm
Dátum spotřeby:
je uveden na balení, po otevření spotřebujte do 1 týdne a skladujte v chladu.

Nicolas Vahe chutney tomato, apple, chilli

výživové hodnoty

  • Energie: 1299 KJ / 309 kcal,
  • Tuky: 10 g
  • Sacharidy: 46 g - z toho cukry 38 g
  • Vláknina: 0 g
  • Bílkoviny: 5,8 g
  • Sůl: 0,32 g

Nicolas Vahe chutney tomato, apple, chilli

chutney (čatní) tomato, apple & chilli

použití

  • na prkénko k sýrům, salámu a jednohubkám
  • do hamburgeru, wrapu z tortily, na obloženou bagetu
  • jako dochucovadlo k pečenému masu
  • při přípravě zálivky do salátů

Nicolas Vahe chutney tomato, apple, chilli

chutney (čatní)

Chutney (čatní) je zvýrazňující a dochucovací omáčka s kousky ingrediencií podobající se pikantní ostro-sladko-kyselé marmeládě. Podává se ke grilovanému a pečenému masu nebo k sýrům, uzeninám a stačí malé množství, které jídlo doplní a dochutí.

Chutney originálně pochází z Indie a připravovalo se z čerstvého ovoce a koření. I když je dnes mnoho ověřených receptů na chutney, podle originálního receptu se připravuje tak, že se ovoce, cibule a hrozinky uvaří s octem, hnědým cukrem a kořením po dobu nejméně dvou hodin, až směs zhoustne. Pak se odstaví z plotny a naplní se do sterilovaných sklenic, které se uzavřou a na chvíli postaví na víčko, aby se teplem víčka uzavřela. Po pár minutách se sklenky otočí a nechají zcela vystydnout a následně uskladní na chladné místo, nejlépe do lednice. Po otevření by se mělo chutney zkonzumovat maximálně do měsíce.

Nicolas Vahe chutney tomato, apple, chilli

Nicolas Vahé

Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.

Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.

Steak

inspirace na recepty

#steak

STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.

Mezi mými recepty najdete více inspirace :).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.

Zpět do obchodu