Chutney rajče, jablko a chilli Nicolas Vahé (150 g)
Ostro-sladko-kyselé chutney (čatní) mango a kokos od Nicolase Vahé dochutí grilované maso, sýry nebo salámu na prkénku nebo se hodí do salátové zálivky.
Obsah balení: 150 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Chutney tomato, apple & chilli (150 g)
Nicolas Vahé
Chutney s rajčaty, jablky a chilli od dánského šéfkuchaře Nicolas Vahé se skvěle hodí na tapasovou desku, čili talíř se sýrem, pečivem a salámy a dodá "jednohubkám" jemně pikantní chuť. Chutney lze použít v sendviči, ve wrapu z tortily, jako dochucovadlo na obložené chlebíčky nebo do hamburgeru.
Pro nečekanou návštěvu nakrájejte sýry, salám a přidejte lžičku chutney. Povýšite tím celý servis!
Obsah balení: 150 g
Složení:36 % rajčat ve slupce, rajčatová šťáva, regulátor kyselosti (kyselina citronová), 17 % sušených rajčat, třtinový cukr, cibule, 8 % jablka, česnek, extra panenský olivový olej, ocet z červeného vína, 0,5 % koření, aromatické bylinky, sůl.
Rozměr balení: výška 8,5 cm x průměr 5,5 cm
Dátum spotřeby: je uveden na balení, po otevření spotřebujte do 1 týdne a skladujte v chladu.
výživové hodnoty
- Energie: 1299 KJ / 309 kcal,
- Tuky: 10 g
- Sacharidy: 46 g - z toho cukry 38 g
- Vláknina: 0 g
- Bílkoviny: 5,8 g
- Sůl: 0,32 g
chutney (čatní) tomato, apple & chilli
použití
- na prkénko k sýrům, salámu a jednohubkám
- do hamburgeru, wrapu z tortily, na obloženou bagetu
- jako dochucovadlo k pečenému masu
- při přípravě zálivky do salátů
chutney (čatní)
Chutney (čatní) je zvýrazňující a dochucovací omáčka s kousky ingrediencií podobající se pikantní ostro-sladko-kyselé marmeládě. Podává se ke grilovanému a pečenému masu nebo k sýrům, uzeninám a stačí malé množství, které jídlo doplní a dochutí.
Chutney originálně pochází z Indie a připravovalo se z čerstvého ovoce a koření. I když je dnes mnoho ověřených receptů na chutney, podle originálního receptu se připravuje tak, že se ovoce, cibule a hrozinky uvaří s octem, hnědým cukrem a kořením po dobu nejméně dvou hodin, až směs zhoustne. Pak se odstaví z plotny a naplní se do sterilovaných sklenic, které se uzavřou a na chvíli postaví na víčko, aby se teplem víčka uzavřela. Po pár minutách se sklenky otočí a nechají zcela vystydnout a následně uskladní na chladné místo, nejlépe do lednice. Po otevření by se mělo chutney zkonzumovat maximálně do měsíce.
Nicolas Vahé
Výrobky od šéfkuchaře Nicolase Vahé poskytují neobvyklý zážitek, pokud jde o přísady, balení a kombinace chutí. Překvapivé kombinace chutí, ingrediencí v originálním designovém balení.
Nicolas Vahé založil svojí značku potravin v roku 2005 a jeho posláním je vyvíjet lahodné produkty kombinující ty nejkvalitnější suroviny, aby doplnili chutné a zdravé jídlo. Všechny výrobky pod značkou Nicolas Vahé jsou vyvíjeny interně v centrále v Dánsku a každý výrobek je vyroben v Evropě z těch nejlepších dostupných místních surovin.
inspirace na recepty
#steak
STEAK z masa vyzrálého metodou suchého zrání, tedy dry aged, nepotřebuje žádný komplikovaný recept, naopak! Vyplatí se vsadit na jednoduchost a zachovat tak výbornou chuť masa, kterou získalo suchým zráním, neboli stařením, kdy maso několik týdnů odpočívalo ve speciálních podmínkách a je díky tomu křehčí, měkčí a má intenzivnější chuť.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nicolas Vahé pracoval jako šéfkuchař ve slavné restauraci Pic Valence a také pod podvedením světově proslulého Daniela Girauda Valence. V roce 2000 ho jeho talent pro podnikání přivedl do Dánska a začal vyrábět kulinářské speciality a moderní kuchyňské pomůcky jako dřevěná prkénka, příbory a kuchyňské doplňky ve svůdných designech. Jeho zkušenosti z kuchyně přenesl i do svých výrobků. Do stylového designu propracoval praktické a každodenní využití v kuchyni.