Bílá čokoláda 40 % na vaření (500 g)
Bílá strouhaná čokoláda 40% na vaření je vhodná na přípravu cheesecake, dortového krému nebo polevy. Bílé čokoládové hoblinky lze přidat do snídaňové kaše, müsli nebo využít na přípravu domácích pralinek.
Vyrobeno v České republice.
Obsah balení: 500 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.5 kg |
Bílá čokoláda 40 % na vaření (500 g)
strouhaná
Bílá čokoláda 40% na vaření je nastrouhaná a balena v uzavíratelném sáčku (500 g). Je vyrobena ze sušeného plnotučného mléka, kakaového másla a třtinového cukru.
Tato čokoláda má jemnou, lahodnou smetanovou chuť se 40% obsahem kakaaového másla, což jí dává lehce čokoládový charakter. Neobsahuje žádné přidané barviva ani konzervanty.
Čokoládové hoblinky je možné kdykoliv použít při přípravě domácího cheesecake, na výrobu čokoládového másla třeba v kombinaci s mandlemi, hoblinky lze přidat do snídaňové kaše, roztopit do dortového krému nebo na polevu, využít na posypání, ale i na samotné mlsání.
Balení 500 g v uzavíratelném sáčku.
Ideální pro přípravu cheesecake, dortový krém nebo polevu.
Využití hoblin bílé čokolády 40% je mnoho:
- vlastní čokoládová tabulka
- do cheesecake
- do těsta koláče
- do dortového krému
- na zdobení dezertu
- na sušenky
- na výrobu pralinek (truffles)
- na čokoládovou polevu
- na posypání do müsli, jogurtu a dalších snídaní
Přírodní složení
Složení:
Sušené plnotučné mléko, kakaové máslo BIO 40 %, třtinový cukr BIO.
Energetická hodnota ve 100 g:
2664,8 kJ / 637 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 10,4 g
- sacharidy 35,4 g (z toho cukry 35,4 g)
- tuky 50,4 g (z toho nasycené MK 30,8 g)
- sůl 0,3 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy arašídů, sezamu a ostatních skořápkových plodů.
bílá čokoláda
Bílá čokoláda se vyrábí z kakaového másla, cukru, sušeného plnotučného mléka.
Označení 40% v názvu čokolády znamená podíl kakaového másla z celkového obsahu čokolády. Směs vstupních surovin, čili kakaového másla, sušeného mléka a třtinového cukru se zpracovává ohřevem a neustálým mícháním, aby vznikla homogenní hmota, která se následně formuje a nechává ztuhnout.
Výsledná bílá čokoláda má lahodnou a jemnou chuť s charakteristickým kakaovým aroma a je vhodná pro použití při vaření, pečení a jako přísada do ořechového másla nebo do kaše, müsli, jogurtu.
bílá čokoláda
Bílá čokoláda se vyrábí z kakaového másla, cukru, sušeného plnotučného mléka.
Označení 40% v názvu čokolády znamená podíl kakaového másla z celkového obsahu čokolády. Směs vstupních surovin, čili kakaového másla, sušeného mléka a třtinového cukru se zpracovává ohřevem a neustálým mícháním, aby vznikla homogenní hmota, která se následně formuje a nechává ztuhnout.
Vyrobte si vlastní tabulku čokolády
Vyrobit si doma vlastní tabulku čokolády se zdobením je opravdu jednoduché. Potřebovat budete kvalitní čokoládu na vaření jako je tato a silikonovou formu na čokoládu. Doporučuji tu od Silikomart, vyrobenou v EU ze zdravotně nezávadního materiálu.
- čokoláda se tzv. temperuje, aby získala ve finále lesk i hezkou barvu. Doporučuji na roztopení čokolády použít kuchyňský teploměr a dodržet základních kroků temperování čokolády
- formu si položte na rovnou podložku, třeba desku na krájení a po naplnění čokoládou s podložkou pár krát zaklepejte o pracovní plochu, abyste odstranili vzduchové bubliny z čokolády ve formě
- na vyhlazení čokolády na celou plochu formy lze použít měkkou kuchářskou kartu (stěrku)
- čokoládu dozdobte oříšky, sušeným ovocem, kořením ... je to jenom o fantazii
- nechte chvíli vystydnout při pokojové teplotě a pak formu vložte do lednice na přibližně 20 - 30 minut
- díky měkkému silikonovému materiálu se tabulka čokolády velice jednoduše z formy sejme
- doporučuji zabalit do průsvitné tvrdé fólie a vytvořit tak z čokolády vlastní originální dárek
RADY A TIPY
- Sáček, ve kterém vám čokoláda na vaření dorazí, je uzavíratelný.
- Minimální trvanlivost je uvedena na obale.
- Uchovávejte v suchu, tmě a při teplotě do 20 °C
- Vyrobeno v České republice
inspirace na recepty
#Cheesecake
Vůbec se nedivím, že CHEESECAKE patří mezi neojblíbenější dorty. Vyzkoušejte tenhle vanilkový, který se úplně rozplývá na jazyku. Nejraději ho dělám s lesními plody. Protože krémový sýr v kombinaci s chutí čerstvého ovoce je dokonalost.
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
Šufan
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.