Arašídy s tmavou čokoládou (190 g)
Jemné arašídové máslo s tmavou čokoládou (190 g) je skvělá pochouťka jenom tak na mlsání nebo jí lze přidat do kaše namazat na toast, použít jako náplň do dortových krémů. Je vyrobena z arašídu, tmavé čokolády, třtinové šťávy bez slazení cukrem.
Vyrobeno z arašídů a tmavé 60% čokolády, bez přidaného cukru.
Obsah balení: 190 g
Kategorie: | Dobroty a dochucovadla |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.19 kg |
Arašídy s tmavou čokoládou (190 g)
BEZ CUKRU
Arašídy a šedesátiprocentní čokoláda z vlastní výroby české značky Šufan je pochouťka, kterou si namažete na toast, lupák, přidáte do ovesné kaše, jogurtu, na ovoce (banány nebo jablka) a nebo si jí vychutnáte samotnou.
Jemné čokoládovo-arašídové máslo je vyrobeno z kvalitních arašídů dovezených přímo od farmářů z Řecka. Právě řecké arašídy se vyznačují specificky nahořklou chutí, která rozhodně ale stojí za to.
78 % pořádných arašídů, 18 % šedesátiprocentní čokolády, sušená třtinová šťáva a himalájská sůl, to je zcela nový rozměr arašídového másla, který stojí za to objevit.
Arašídové máslo je ideální pomazánkou na toast nebo jako přísada do kaše nebo do cukrářského krému.
Celkově lze říci, že jemné arašídové máslo je vynikajícím zdrojem bílkovin a zdravých tuků, které lze použít v mnoha různých receptech nebo konzumovat samotné. Je to skvělá volba pro všechny, kteří hledají zdravou a chutnou alternativu k běžným pomazánkám.
Balení 190 g v uzavíratelné sklenici.
Vyrobeno v České republice.
Máslo je baleno do skleničky, kterou můžete využít i po spotřebování třeba na domácí džem.
arašídy
Arašídy jsou plody rostliny podzemnice olejné, která je z čeledi luštěnin, pěstované v teplých oblastech po celém světě. Arašídy rostou pod zemí, přičemž samotná rostlina vyrůstá asi 30-50 cm nad zemí a kvete žlutými květy. Plodem podzemnice olejné jsou malé oříšky, které jsou chráněny měkkým zeleným plodem. Po sklizni jsou oříšky (arašídy) sušeny. Vyrábí se z nich arašídové máslo, olej nebo se konzumují surové jako občerstvení.
Jsou bohaté na bílkoviny, zdravé tuky, vitaminy B a minerály, jako je železo a hořčík. Arašídové máslo je vynikajícím zdrojem bílkovin a zdravých tuků, což ho dělá vhodným potravinovým doplňkem pro sportovce a osoby, které hledají zdroj energie.
Je však třeba poznamenat, že arašídy jsou také silným alergenem a mohou způsobit alergickou reakci u některých lidí. Proto by lidé s alergií na arašídy měli konzumaci arašídů a arašídových produktů omezit nebo úplně eliminovat.
tmavá čokoláda
Šufan, tedy český výrobce z Olomouce, vyrábí i vlastní čokoládu, která je i v tomto ořechovom másle. Výroba šedesátiprocentní BIO čokolády začíná u výběru kakaových bobů. Ty se zbaví slupek, nadrtí a šetrně se pak praží, aby si zachovaly co nejvíce živin.
Opražené boby se pak melou v melanžéry mezi žulovými kameny a tam se mění v kakaovou hmotu. V této fázi se přidávají další suroviny, například kakaové máslo pro jemnou konzistenci a sušená třtinová šťáva BIO, která mírně čokoládu osladí. V případě mléčné čokolády se přidává sušené mléko.
Hotová čokoláda se pak temperuje, nejdřív zahřívá, aby sa roztavily krystaly kakaového másla, poté prudce zchladí, opět zahřeje, už jen mírně na běžnou teplotu. Tímto procesem získá lesk a křupavost. Posledním krokem je odlití do tabulkové formy.
Přírodní složení
Složení:
Pražená podzemnice olejná (arašídy) 78 %, šedesátiprocentní čokoláda BIO 18 % (kakaové boby BIO, kakaové máslo BIO, sušená třtinová šťáva BIO), sušená třtinová šťáva BIO 4 %, himalájská sůl.
Energetická hodnota ve 100 g:
2515 kJ / 601 kcal
Nutriční hodnoty ve 100 g:
- bílkoviny 20 g
- sacharidy 29 g (z toho cukry 10 g)
- tuky 45 g (z toho nasycené MK 8 g)
- sůl 0,05 g
Alergeny:
Může obsahovat stopy sezamu a ostatních skořápkových plodů.
Upozornění:
Tuhá konzistence a bílé krystaly jsou přirozeným jevem při nižších teplotách. Doporučujeme před konzumací ponechat při pokojové teplotě.
Vyrobeno bez použití cukru a konzervantů.
Minimální trvanlivost je uvedena na obalu výrobku.
Objevte další chutě ořechového másla. Vše najdete TADY.
Ořechová másla od českého výrobce Šufan budou po chuti každému, kdo má rád poctivou chuť ořechů, neošálenou cukrem. Objevte všechny příchutě másel vyrobených z prvotřídních surovin - ořechů.
inspirace na recepty
#Buchty
ČESKÉ BUCHTY s tvarohem, povidly, marmeládou, mákem nebo třeba burákovým máslem jsou klasikou, která nikdy neomrzí. Často mě honí mlsná a přesně vím, že mám chuť právě na tyto buchty! Rovnou vám ale řeknu tajemství - ať jich uděláte kolik chcete, vždy to bude málo :-)
Mezi mými recepty najdete více inspirace :).
Česká výroba
Šufan
KVALITNÍ SUROVINY
Česká firma Šufan dobře ví, že pro dosažení té najlepší chutě a kvality třeba mandlového másla je pro výrobu nutné použít ty nejlepší mandle. Proto nakupují mandle ze španělské odrůdy, která nabízí jemnější a sladší chuť než nejrozšířenější kalifornské mandle. Pro stejný důvod se rozhodli použít do kaší a granoly britské bezlepkové ovesné vločky, jsou z naklíčených zrn, jemné a výjimečně chutné. Základem výroby výrobků pod jejich značkou je pečlivý výběr, ochutnávání a testování ve výrobě. I proto nenabízejí nejlevnější výrobek, ale po prvním ochutnání zjistíte, že připlatit za kvalitu se oplatí.
ČISTÉ SLOŽENÍ
Výrovky od Šufanu neobsahují žádná aromata, barviva, sojový lecitin, přidané oleje nebo umělá sladidla. Sladí se zpravidla panelou nebo medem a to s citem. Každý jeden výrobek při jeho vývoji konzultují s nutriční terapeutkou, Andrejou Mokrejšovou.
VLASTNÍ PRAŽÍRNA A VÝROBA ČOKOLÁDY
V hlavní roli ve výrobcích od Šufanu jsou ořechy, proto si je český výrobce pečlivě vybírá a sám následně praží. Tím hlídá jejich čerstvost, kvalitu a pražení. Právě pomalé a šetrné pražení za nižších teplot dovoluje vyladit chuť ořechů a předejít vzniku škodlivých látek jakými jsou například rakovinotvorné akrylamidy.
Firma Šufan si vyrábí i svou vlastní čokoládu. Kakaové boby si nejdřív praží, pak tráví čtyři dny v melanžéru, kde se melou. Výsledkem je jemná a příjemně sladká čokoláda.
Šufan
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Šufan je lokální, tedy česká firma, která v Olomouci od roku 2014 vyrábí poctivá ořechová másla, ale také vlastní čokoládu, granolu a další dobroty. Prostě vše, co přispívá ke kvalitní, zdravé a vyvážené snídani. V Šufanu si zakládají především na kvalitě vybraných surovin a jednoduchém složení bez přidaných aromat, barviv a umělých sladidel. K tomu všemu nezapomínají ani na udržitelnost a oříšky se snaží dovážet převážně z evropských lokalit.
Za vznikem značky Šufan stojí traja kamarádi Marek, Matěj a Lukáš, kteří věří v kvalitní produkty. Mimo ořechová másla, balení ořechů, granoly, jsou v jejich sortimentu kokosová hnízda i jejich vlastní čokoláda.